17 Αυγούστου 2015

Heberprot-P : Περισσότεροι από 43.000 ασθενείς έλαβαν θεραπεία στην Κούβα

Πάνω από 43 000 άτομα έχουν επωφεληθεί στην Κούβα από την έναρξη εφαρμογής το 2007 της θεραπείας με το φάρμακο Heberprot-Ρ, δήλωσε ο Sosa Raudel Echagarruga, εθνικός συντονιστής του προγράμματος ολοκληρωμένης φροντίδας των ασθενώς με έλκη διαβητικού ποδιού. Όπως δήλωσε στο Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 6.859 από αυτούς, αντιστοιχούν στο τρέχων έτος, και ανάμεσα στις επαρχίες με τα καλύτερα αποτελέσματα περιλαμβάνονται οι Λας Τούνας, Σιέγο ντε Άβιλα, Αβάνα και ο ειδικός Δήμος Νησί της Νεολαίας. Προσέθεσε επίσης ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς εκεί περιθάλπεται το 82% των ασθενών με χαμηλού βαθμού πολυπλοκότητα, κατά την ιατρική αξιολόγηση.

Ο Sosa Echagarruga επεσήμανε επίσης ότι το Heberprot-P χρησιμοποιείται επίσης και σε άλλες χώρες, όπως η Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ και αναμένεται σύντομα στη Νικαράγουα.

Τέλος, σημείωσε ότι η επαρχία του Cienfuegos έχει μέχρι σήμερα 352 κρούσματα διαβητικού έλκους ποδιού, και τα χαμηλά επίπεδα ακρωτηριασμού αντικατοπτρίζουν τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας, η οποία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε ένα ποσοστό ακρωτηριασμών 2%, όταν ο μέσος εθνικός μέσος όρος είναι πάνω από 7%.
(Con información de la AIN)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια