26 Δεκεμβρίου 2017

Οι Κουβανοί της Αθήνας “Με την Κούβα στην καρδιά μου”

Με την παρουσίαση στην έδρα της κουβανικής πρεσβείας στην Αθήνα του παιδικού διαγωνισμού “Με την Κούβα στην καρδιά μου” γιορτάστηκε στις 23 Δεκέμβρη 2017 από τους κουβανούς που ζουν στην Ελλάδα η επέτειος της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης.

Ο πρόξενος της πρεσβείας 
Οριόλ Μορένο Μαρτίνες, παρουσίασε το σύνολο των έργων των παιδιών, στα οποία περιλαμβάνονταν γραπτές εργασίες, όπως το “Ματάνσας, η Αθήνα της Κούβας”, σκίτσα ενάντια στον εμπάργκο, τοπία και λουλούδια της Κούβας κ.α

Οι μικροί κουβανοί έπαιξαν με πλαστελίνη, ζωγράφισαν, έμαθαν πως να διπλώνουν την σημαία της χώρας και γενικά ήρθαν πιο κοντά στις ρίζες τους, ενώ στο τέλος τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, δώρα, παιχνίδια και γλυκά.

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, είχε την υπογραφή των τραγουδιστών Ρέμυ Μαιλάν, Μαρλέν Ολάνο, Μέρλιν Αλεξάνδρα, Αρλίν Γκονζάλες και του χορευτή Ομάρ Κουέστα.


Ανάμεσα στους Κουβανούς που ζουν στην Ελλάδα, βρέθηκαν και μερικοί Έλληνες φίλοι της Αλληλεγγύης με την Κούβα, τους οποίους ευχαρίστησαν για την συνεχή υποστήριξη και κάποιοι από αυτούς υπέγραψαν το πανό ενάντια στον αποκλεισμό, που δέσποζε στον χώρο της εκδήλωσης μαζί με την κουβανική σημαία.

Η εκδήλωση υπήρξε επίσης ο χώρος όπου η κουβανική κοινότητα, εξέφρασε την αναγνώρισή της, στην επί 36 χρόνια Ελληνίδα εργαζόμενη στην αποστολή της Κούβας Ντίνα Κακλαμανάκη, η οποία αποχώρησε πρόσφατα, που στη διάρκεια αυτών των χρόνων κατόρθωσε να κερδίσει την αγάπη, τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων. 

Φανερά συγκινημένη, όταν της προσέφεραν ένα μπουκέτο κόκκινα, άσπρα και μπλε λουλούδια (τα χρώματα της σημαίας της Κούβας) και μια φωτογραφία, εξέφρασε την αγάπη της για την Κούβα που είναι γι αυτήν η δεύτερη πατρίδα της.

Η πρέσβης της Κούβας Ζέλμυς Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, ευχαρίστησε όλους τους παρόντες για την συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της γεμάτης μουσική, γέλιο, πατριωτισμό και φιλία βραδιάς, γιορτάζοντας την επέτειο του ιστορικού θριάμβου της Κουβανικής Επανάστασης.

Fotos: fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια