19 Ιουλίου 2016

Το εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα χορηγείται δωρεάν στην Κούβα


Κλινικές δοκιμές του εμβολίου πραγματοποίησαν και σε άλλες χώρες, κουβανοί γιατροί και επιστήμονες και αναμένεται η νόμιμη διάθεσή του.

Το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Κούβας, έθεσε δωρεάν στη διάθεση των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα σε όλο το νησί, το εμβόλιο αυτής της νόσου.

Πρόκειται, σύμφωνα με κουβανούς ειδικούς, για μια νέα θεραπεία, μοναδική στον κόσμο, που ουσιαστικά σταματά την εξέλιξη της νόσου χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Όπως δήλωσε η επιστήμονας Arlhee Díaz, “τα αποτελέσματα του εμβολίου προσφέρουν επιβίωση στους ασθενείς, δεν εξαλείφουν τον όγκο, αλλά σταματά την ανάπτυξή του επιτρέποντας στους ασθενείς να ζήσουν περισσότερο και πάνω απ όλα, να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής, γιατί η τοξικότητά του είναι ελάχιστη”.

Αν και αναμένεται ότι σύντομα το εμβόλιο θα μπορεί να διατεθεί στην αγορά, ο οικονομικός αποκλεισμός που εξακολουθεί να διατηρούν οι ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, αποτελεί αναμφίβολα ένα σοβαρό εμπόδιο να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο ασθενείς άλλων χωρών.
Το μόνο που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, είναι να υπογράψουμε ένα σύμφωνο εμπιστευτικότητας με ένα Ερευνητικό Κέντρο αυτής της χώρας, ώστε να ξεκινήσει η ανταλλαγή πληροφοριών. Από αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε στο μέλλον την πρώτη φάση, τις μελέτες αποτελεσματικότητας”, δήλωσε η Diaz.

Προς το παρόν οι κουβανοί έχουν πρόσβαση σε αυτό το εμβόλιο μέσω των νοσοκομείων τους, ενώ οι ξένοι πολίτες, πρέπει πρώτα να ενταχθούν στο σύστημα υγείας της χώρας και να πληρώσουν ένα μικρό ποσόν για να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία. Μόνο κουβανοί επιτρέπεται να χορηγούν αυτό το εμβόλιο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια