2 Δεκεμβρίου 2017

Σχέδιο Δράσης της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αλληλεγγύης με την Κούβα των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης


Πραγματοποιήθηκε στη Σόφια (Βουλγαρία) από τις 17 έως τις 19 Νοέμβρη 2017, η 3η Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα των χωρών της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, με συμμετοχή δεκάδων αντιπροσώπων από 22 χώρες και του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών (ICAP). Η συνάντηση καθιερώθηκε και έγινε για 3η φορά (πέρσι έγινε στην Στοκχόλμη) και εντάσσεται στις περιφερειακές συναντήσεις των οργανώσεων αλληλεγγύης με την Κούβα, που φέτος έγιναν επίσης στη Λατινική Αμερική, στην Ασία και την Αφρική.  Από την χώρα μας, συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" και το δίκτυο bloggers "La Red Solid@ria Griega" μεταφέροντας τους συναγωνιστικούς χαιρετισμούς του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας “VENCEREMOS” και της Πολιτιστικής Αθλητικής Ομάδας “Hasta la victoria siempre”.  H συνάντηση ενέκρινε, μεταξύ άλλων, το παρακάτω σχέδιο δράσης.


ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ 2 & 3: 



  • Με αφορμή την Πρώτη επέτειο από το θάνατο του Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο Ρους, στις 25 Νοέμβρη, καλούμε στο ξεδίπλωμα μιας ευρείας εκστρατείας στα κοινωνικά δίκτυα, με τον τίτλο «Είμαστε όλοι Φιντέλ» (“TODOS SOMOS FIDEL”) 
  • Να εργαστούμε για τη δημιουργία σε κάθε χώρα ενός ψηφιακού κέντρου πληροφόρησης για την Κούβα και τη Λατινική Αμερική, το οποίο θα τροφοδοτείται από τις πιο διαφορετικές πηγές αλληλεγγύης, προσφέροντας έτσι ένα αντικειμενικό, ολοκληρωμένο όραμα, διαδίδοντας τις αξίες της. 
  • Να χρησιμοποιήσουμε τα κοινωνικά δίκτυα σαν ένα εργαλείο και συμπληρωματικό μέσο στην κινηματική δουλειά που συνεχίζουμε να εκτυλίσσουμε. 
  • Να αντικρούουμε με ενεργητικό και μόνιμο τρόπο τις διαστρεβλωμένες πληροφορίες που δημοσιεύονται από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τους εχθρούς της Κουβανικής Επανάστασης, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα να σχολιάζουμε τα άρθρα και τις ειδήσεις τους. 
  • Να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της ANAIC (οργάνωση αλληλεγγύης της Ιταλίας) να πραγματοποιήσει μια πορεία ενάντια στον αποκλεισμό, στις 2 Δεκεμβρίου, στην πόλη του Μιλάνου, η οποία γίνεται προς τιμήν της 61ης επετείου της αποβίβασης του πλοιαρίου Γκράνμα, διαδίδοντάς την. Σε όσες δε, περιπτώσεις είναι εφικτό να την αναπαράγουμε στις περιοχές μας. 
  • Να δώσουμε προτεραιότητα στη δουλειά διάδοσης, προετοιμασίας και παρακουλούθησης, ώστε να επιτύχουμε την πιο ευρεία συμμετοχή στο κίνημα των Διεθνών Μπριγάδων Εθελοντικής Εργασίας, που καλούνται από το ICAP (Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών) κάθε χρόνο, ειδικότερα η Ευρωπαική Μπριγάδα του 2018, που είναι αφιερωμένη στην 65η επέτειο από την Επίθεση στα στρατόπεδα της Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες. Με την επιστροφή δε, των μπριγαδιστών να δεσμεύονται να εκθέσουν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους. 
  • Να προωθήσουμε μαθήματα ισπανικών εντός των οργανώσεων αλληλεγγύης και φιλίας με την Κούβα. 
  • Να επωφεληθούμε από τον πλούτο του πολιτισμού και περιβαλλοντικής πολιτικής της Κούβας για να εντάξουμε περισσότερους νέους στη δουλειά της αλληλεγγύης. 
  • Να εμβαθύνουμε τη μελέτη και τη γνώση σχετικά με τη Συμφωνία διαλόγου –πολιτικού και συνεργασίας- που υπογράφτηκε από την ΕΕ και την Κούβα, ώστε να επωφεληθούμε στο μέγιστο από τις δυνατότητες που ανοίγονται με αυτήν. 
  • Να στηρίξουμε το TV Καρίμπε, προωθώντας ένα συναγωνιστή/ρια σαν εκπρόσωπο των οργανώσεών μας, ώστε να μετατραπεί σε εθελοντή ανταποκριτή του καναλιού, με τέτοιο τρόπο, ώστε ν διαδίδεται η δράση αλληλεγγύης σε αυτό το νέο ψηφιακό τηλεοπτικό χώρο. 
  • Να στηρίξουμε τη διακήρυξη που παρουσίασαν οι φίλοι της Γερμανίας και της Ελβετίας, η οποία καταδικάζει την εφαρμογή του αποκλεισμού εκτός του εδάφους της Κούβας, με αφορμή τις τραπεζικές κυρώσεις που εφαρμόστηκαν σε οργανώσεις αλληλεγγύης που προσπαθούν να στείλουν οικονομική βοήθεια στην Κούβα, ιδίως μετά τον τυφώνα Ίρμα. 
  • Να στηρίξουμε το πρόγραμμα διακήρυξης αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, που παρουσιάστηκε από τον συναγωνιστή του ANAIC (Ιταλία). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια