4 Απριλίου 2017

Κούβα: Λογοδοσία των αντιπροσώπων της Λαϊκής Εξουσίας σε επίπεδο Δήμου


Αβάνα, Κούβα – Ξεκίνησε από το Σάββατο, στις πιλοτικές συνελεύσεις στις επαρχίες Αβάνα, Αρτεμίσα και Καμαγουέι, η τέταρτη και τελευταία λογοδοσία των αντιπροσώπων στους εκλογείς τους, που αντιστοιχεί στην 16η περίοδο των Δημοτικών Συνελεύσεων της Λαϊκής Εξουσίας.

Σε αυτήν την διαδικασία, που έχει ξεκινήσει από τα μέσα του Μάρτη στην επαρχία Γκουαντάναμο, είναι προγραμματισμένες 64.000 συνελεύσεις σε 12.588 εκλογικές περιφέρειες. Οι αντιπρόσωποι θα βρεθούν μπροστά στα 8 εκατομμύρια εκλογείς του, όχι μόνο για να ακούσουν ανησυχίες και παράπονα, αλλά και για να εξηγήσουν τι έκαναν ως αντιπρόσωποί τους.
 

Και αυτή τη φορά θα πάρουν μέρος σε αυτές τις συνελεύσεις και φοιτητές ως ακτιβιστές, για να εμβαθύνουν στην λειτουργία της Συνέλευσης και να προωθήσουν στις Γραμματείες των δημοτικών δομών θέματα ενδιαφέροντος που συλλέγονται σε αυτές τις συναντήσεις.

www.radioreloj.cu

 


CUBA DE CORAZON: Κούβα: εκεί που οι εκλογές δεν είναι της πλάκας: Στις 24 Απρίλη 2015 στην Κούβα διεξάγονται οι τοπικές εκλογές, οι οποίες γίνονται κάθε 2,5 χρόνια. Υπάρχουν και στη...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια