27 Σεπτεμβρίου 2014

54η επέτειος ίδρυσης των CDR (+video)

Με σκοπό την κινητοποίηση του λαού στο έργο της υπεράσπισης της Επανάστασης και των κατακτήσεων του σοσιαλισμού, σε άμεση συνεργασία με τους ανθρώπους και τις οικογένειες στις γειτονιές δημιουργήθηκαν στις 28 Σεπτέμβρη του 1060, οι “Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης” (CDR -  Comités de Defensa de la Revolución).

Η οργανωτική δομή των CDR  ξεκινά από το τετράγωνο, συνεχίζει στην γειτονιά, τον Δήμο, την Επαρχία και καταλήγει σε πανεθνική συγκρότηση. Στους 133.000 περίπου πυρήνες τους συμμετέχουν σχεδόν οκτώ εκατομμύρια κουβανοί πολίτες  άνω των 14 ετών, χωρίς διάκριση φύλλου, φυλής ή θρησκείας. 


Στην 54η επέτειό της, η  μεγαλύτερη  μαζική  οργάνωση  της χώρας προσανατολίζει την δράση της στην νέα γενιά , υποστηρίζοντας  δραστηριότητες για καταπολέμηση της κοινωνικής απειθαρχίας καθώς επίσης και δραστηριότητες όπως  εθελοντική αιμοδοσία, εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού , ομάδα περιφρούρησης στην γειτονιά, κ.α.




Επιπλέον, πραγματοποιηθηκαν εκδηλώσεις  απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των τριών  κουβανών ηρώων, που εξακολουθούν να εκτίουν την άδικη ποινή τους στις φυλακές των ΗΠΑ.

Τις ημέρες μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου  πραγματοποιηθηκαν σε κάθε περιοχή μαζικές λαϊκές αθλητικές δραστηριότητες στην κατεύθυνση βελτίωσης  της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού, δραστηριότητες για την τρίτη ηλικία καθώς και δραστηριοποίηση ανθρώπων που προσφέρουν άμεση βοήθεια στην γειτονιά όπως αυτοαπασχολούμενων, υποδηματοποιών, τεχνιτών και εργαζόμενων σε  υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. 

Αυτήν την περίοδο, οι CDR δουλεύουν στην κατεύθυνση της ένταξης των νεότερων γενεών στην συλλογική δράση και ζωή στην γειτονιά, σαν πρώτο βήμα στην προσπάθεια να εντάσσονται περισσότεροι νέοι και να λαμβάνουν την ταυτότητα μέλους της οργάνωσης.






1 σχόλιο:

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια