25 Φεβρουαρίου 2025

Ανασύρθηκε η σορός του παιδιού που παρασύρθηκε από τις πλημμύρες στην Αβάνα

Η κυβέρνηση της Αβάνας ανέφερε ότι βρέθηκε το άψυχο σώμα του Jonathan Oliva, 13 ετών, κατοίκου της Calle Fábrica μεταξύ των οδών Herrera και Santa Felicia, στη συνοικία Luyanó της Diez de Octubre, στην Αβάνα.

Από τη Δευτέρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κούβας, της διάσωσης και διάσωσης, της αστυνομίας, των υδάτινων πόρων και των αρχών της πρωτεύουσας τον αναζητούσαν, αφού παρασύρθηκε από τις πλημμύρες.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους γονείς και τους άλλους συγγενείς του, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί για το δυσάρεστο γεγονός.

23 Φεβρουαρίου 2025

Εγκαινιάστηκε στην Κούβα το πρώτο από τα 92 μεγάλα φωτοβολταϊκά ηλιακά πάρκα

Είναι το πρώτο από τα μεγάλα έργα ενεργειακής μετάβασης, σχεδιασμένο να συνεισφέρει 2.012 μεγαβάτ ισχύος στο κουβανικό ηλεκτρονικό σύστημα κοινοποιήσεων (SEN), με χρονοδιάγραμμα κατασκευής και συγχρονισμού έως το 2028.

Το φωτοβολταϊκό ηλιακό πάρκο "Escuela de Enfermería" (Σχολή Νοσηλευτικής) , που βρίσκεται στο δήμο Κοτόρρο  της πρωτεύουσας, είναι το πρώτο που συγχρονίζεται με το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας για να παρέχει περίπου 100 μεγαβατ (MWh) ημερησίως.

20 Φεβρουαρίου 2025

Η Κούβα θα φιλοξενήσει την Σύνοδο Κορυφής Νέων της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών

Η Υπουργός Επικοινωνιών, Μάιρα Άρεβιτς Μαρίν, ενημέρωσε μέσω του λογαριασμό της στο X ότι η Κούβα θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για τη Νεολαία που διοργανώνει η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU).

18 Φεβρουαρίου 2025

Eικόνες "από πρώτο χέρι" από τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Αβάνας

με την κάμερα του  Κώστα Πέτσα 

Πλήθος κόσμου (με την κυριολεκτική έννοια)  γέμισε ασφυκτικά για άλλη μια χρονιά τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Αβάνας που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Στρατιωτικό Πάρκο  Morro-Cabaña στην απέναντι πλευρά  από την πόλη, του λιμανιού της Αβάνας.

15 Φεβρουαρίου 2025

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Αβάνας

Θα υπάρχουν βιβλία, θα υπάρχει Κούβα!

Παρ' όλες τις δυσκολίες, η 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Αβάνας, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας, θα είναι εδώ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με 18 επιμέρους χώρους στην Αβάνα και με έντονη κοινοτική εμβέλεια, η Έκθεση στοχεύει να επεκταθεί σε γειτονιές, φοιτητικά και εργασιακά κέντρα, νοσοκομεία και φυλακές. 

13 Φεβρουαρίου 2025

Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB)

Πηγή: BricsAffairs.gr

Η NDB είναι βασικός παράγοντας μεταξύ των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η Τράπεζα ιδρύθηκε για να υποστηρίξει έργα υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες BRICS, καθώς και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Η ιδέα της ίδρυσης της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας προτάθηκε από την Ινδία στην 4η Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Νέο Δελχί το 2012. Η πολιτική απόφαση για την ίδρυσή της επικυρώθηκε από τους ηγέτες των BRICS στην 5η Σύνοδο Κορυφής BRICS στο Durban στις 27 Μαρτίου 2013.

1 Φεβρουαρίου 2025

Εκδήλωση – Παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη 📢 : «Η Κούβα μέσα από τα μάτια των Nancy Morejón και Nicolás Guillén»

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025 στις 19:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί - Αλληλεγγύη με την Κούβα» (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Κουβανική ποίηση με θέμα «Η Κούβα μέσα από τα μάτια τωνNancy Morejón και Nicolás Guillén», την Κυριακή 09/02/2025 στις 19:00, στο Hemingway Bistrot (Αλεξάνδρου Σβώλου 19).

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν τα μέλη του Συλλόγου:

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια