10 Δεκεμβρίου 2018

18η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα στη Σλοβενία - ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Ντοκουμέντο των τριών Ομάδων Εργασίας


Για την 60η επέτειο του θριάμβου της Κουβανικής Επανάστασης, συνιστούμε σε όλες τις οργανώσεις να διαδώσουν πληροφόρηση σχετικά με τη σημασία της Επανάστασης πριν από την 1η Ιανουαρίου, δεδομένου ότι αυτή η ημερομηνία δεν αγνοείται από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. 

Να συνεχιστεί η διάδοση της σκέψης και του έργου αλληλεγγύης και διεθνισμού, για την ειρήνη, του Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο Ρους, μέσα από τις πιο ποικίλες δράσεις που έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στα κοινωνικά δίκτυα, με επικέντρωση στις ημερομηνίες 13 Αυγούστου και 25 Νοεμβρίου.



  • Ενάντια στην παραπληροφόρηση των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης που διαδίδουν την ψευδή εντύπωση ότι ο αποκλεισμός ενάντια στην Κούβα έχει λήξει, είναι απαραίτητο να ενημερώσουμε τους λαούς μας ότι ο αποκλεισμός συνεχίζεται και χειροτερεύει, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση του λαού και της νεολαίας της Κούβας. 
  • Καλούμε τους φίλους της Κούβας να κάνουν τον αγώνα ενάντια στον αποκλεισμό βασική εκστρατεία για το 2019, χωρίς να ξεχνάμε τον αγώνα για την επιστροφή του κατεχόμενου από τις ΗΠΑ εδάφους του Γκουαντάναμο (με τη Διεθνή Εκδήλωση 4-6 Μαίου στην Κούβα, ειδικότερα στις χώρες που έχουν ξένες στρατιωτικές βάσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ) στο έδαφός τους. 
  • Προτείνουμε να ενισχύσουμε τις ανταλλαγές, το συντονισμό και τη συνεργασία για τις εκδηλώσεις μεταξύ των οργανώσεών μας, χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά μέσα σε δύο επίπεδα: 
  1. Παροτρύνουμε τις οργανώσεις μας μας να κάνουν μεγαλύτερη χρήση του ιστότοπου siempreconcuba ως χώρου για τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με ειδήσεις και δραστηριότητες. 
  2. Θα δημιουργήσουμε έναν (διαδικτυακό) ιδιωτικό χώρο ώστε οι οργανώσεις μας να ανταλλάξουν συγκεκριμένες εμπειρίες και να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους. Μέλη θα είναι: I) Όλες οι οργανώσεις που είναι σήμερα παρούσες εδώ ή προσκεκλημένες, ως ιδρυτικά μέλη. ΙΙ) Τα ιδρυτικά μέλη θα μπορούν να καλέσουν άλλες οργανώσεις από τις χώρες τους. ΙΙΙ) Το ICAP μπορεί να καλέσει να γίνουν μέλη άλλες οργανώσεις, των οποίων οι χώρες δεν συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση. Η Επιτροπή για την τεχνική διεύθυνση μέχρι την επόμενη συνάντηση θα αποτελείται από ΠΣΧΜ – Ελλάδα , Cuba Si – ΓΕΡΜΑΝΙΑ , cubanismo.be – BΕΛΓΙΟ
  • Προτείνεται η 17 του κάθε μήνα, ως ημέρα οργάνωσης δράσεων κατά του αποκλεισμού: Δράσεις στο δρόμο, FB και twitter. 
  • Θα συντονίσουμε από κοινού μία ημέρα κατά του αποκλεισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα στο 2019, με τρόπο που, με αυτή την ευκαιρία, η Κούβα να γίνει αισθητή . 
  • Να αξιοποιήσουμε τις Ευρωεκλογές το 2019, ώστε οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τον αποκλεισμό και για την Κούβα. 
  • Προτείνουμε οι οργανώσεις μας να διενεργήσουν τραπεζικές μεταφορές προς την Κούβα και να καταγράψουν τις αντιδράσεις των τραπεζών τους. Αυτές οι αντιδράσεις θα συγκεντρωθούν από τον Βελγικό Σύνδεσμο και θα κοινοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εφαρμόσει τους δικούς της νόμους. 
  • Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την αποστολή υλικής βοήθειας και την προώθηση της συνεργασίας με την Κούβα. Εκτός από το πολιτικό νόημα, για να είναι αυτές οι εκστρατείες πιο αποτελεσματικές και σε υλικό επίπεδο , καλούμε τις οργανώσεις να αξιοποιήσουν την εμπειρία του Medicuba
  • Να εργαστούμε για τη δημιουργία σε κάθε χώρα ενός ψηφιακού πληροφοριακού κέντρου για την Κούβα και τη Λατινική Αμερική, που να τροφοδοτείται από διάφορες πηγές αλληλεγγύης και θα προσφέρει μία αντικειμενική και ολοκληρωμένη οπτική διαδίδοντας τις αξίες του. 
  • Να χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα σαν ένα εργαλείο συμπληρωματικό στο έργο της κινητοποίησης, που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε.  
  • Να αντιμετωπίσουμε με ενεργητικό και μόνιμο τρόπο τις παραπλανητικές πληροφορίες που δημοσιεύονται από τον μεγάλο Τύπο και τους εχθρούς της Κουβανικής Επανάστασης, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες σχολιασμού των άρθρων και των ειδήσεών τους. 
  • Να δοθεί προτεραιότητα στο έργο της διάδοσης, προετοιμασίας και συμμετοχής, για να επιτύχουμε μία ευρεία συμμετοχή στο Κίνημα των Διεθνών Μπριγάδων Εθελοντικής Εργασίας, που προκηρύσσει το ICAP κάθε χρόνο, ειδικότερα στις μπριγάδες 1ης Μάη, Ευρωπαϊκή και Σκανδιναβική του 2019. 
  • Να αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό πλούτο και την περιβαλλοντική πολιτική της Κούβας για να εντάξουμε τους νέους στο έργο αλληλεγγύης. 
  • Να συνεχιστεί η εμβάθυνση της μελέτης και της γνώσης σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας διαλόγου και πολιτικής συνεργασίας που υπέγραψαν η ΕΕ και η Κούβα, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι χώροι που ανοίγουν, να ενθαρρυνθούν οι δράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω των εθνικών μας κοινοβουλίων προκειμένου να συνεχίσουμε να προχωρούμε σε οικονομικές και πολιτικές συμφωνίες σε αντίθεση με τα επιθετικά μέτρα των ΗΠΑ και την εξωεδαφική πολιτική του αποκλεισμού. 
  • Χωρίς ιστορική μνήμη δεν μπορούμε να δουλέψουμε, εξ αυτού και η σημασία της αξιοποίησης των εμπειριών και του συνδυασμού της δουλειάς μεταξύ των διαφόρων γενεών. 
  • Να ενθαρρύνουμε το ταξίδι νέων στην Κούβα χρησιμοποιώντας ελκυστικά συνθήματα που θα προωθούν τη συμμετοχή τους στις μπριγάδες και όπου είναι αναγκαίο να ενισχύουμε το κόστος του ταξιδιού. 
  • Να ενθαρρύνονται οι νέοι μετά την ολοκλήρωση των μπριγάδων να δημοσιοποιούν την εμπειρία τους, να οργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και να εντάσσονται στο κίνημα αλληλεγγύης, να προωθείται επίσης η συμμετοχή ατόμων μεγάλης ηλικίας καθώς και εγκύων γυναικών. 
  • Ζητάμε  από το ICAP να δημοσιοποιεί νωρίς τις πληροφορίες για τις μπριγάδες ώστε οι οργανώσεις αλληλεγγύης να μπορούν να εργαστούν για την προώθησή τους. 
  • Να οργανωθούν ανταλλαγές μεταξύ νέων κουβανών και Ευρωπαίων φοιτητών και μαθητών, καθώς και εργαζόμενων, όπως επίσης και δασκάλων και καθηγητών, που θα μπορούν να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στους μαθητές τους. 
  • Να ανέβει η δουλειά των οργανώσεων αλληλεγγύης σε Πανεπιστήμια, σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα. 
  • Να προωθήσουμε διαγωνισμούς στις πιο ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, απονέμοντας ως πρώτο βραβείο ταξίδι στην Κούβα. 
  • Να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των φίλων της αλληλεγγύης στο νεοσύστατο Δίκτυο για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια