18 Οκτωβρίου 2018

Η αντικουβανική πρόκληση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ έλαβε την απάντηση που της άξιζε (+video)


íCuba sí, bloqueo no! (Κούβα ΝΑΙ, Αποκλεισμός ΌΧΙ), αυτό το σύνθημα ακουγόταν σε όλη τη διάρκεια της αντικουβανικής εκδήλωσης που οργάνωσαν οι ΗΠΑ στην έδρα του ΟΗΕ. 


Λίγες μέρες πριν τη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ του ετήσιου ψηφίσματος καταδίκης του βορειοαμερικάνικου οικονομικού,εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού (εμπάργκο) που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας εδώ και πάνω από μισό αιώνα, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ πραγματοποίησε μια αντικουβανική εκδήλωση σε αίθουσα του ΟΗΕ για τους υποτιθέμενους πολιτικούς κρατούμενους των ΗΠΑ. 

Η Κούβα όμως ήταν εκεί και τους χάλασε την κακόγουστη φιέστα. Η Επαναστατική διπλωματία είναι εδώ, είμαστε οι πραγματικοί εκπρόσωποι του λαού της Κούβας, δήλωσε η Αναγιάνσυ Ροντρίγκες, πρέσβης της Κούβας στον ΟΗΕ, η οποία απέστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στον ΓΓ του Οργανισμού, με την οποία ζητούσε τη ματαίωση της αντικουβανικής εκδήλωσης. 

Με αυτή την εκδήλωση επιχειρείται να αμαυρωθεί το όνομα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με μία δράση ενάντια σε ένα κράτος – μέλος, κατά παράβαση των αρχών και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε στην επιστολή. 

"Πρόκειται για μια πολιτική φάρσα του χειρίστου είδους", πρόσθεσε η κουβανή διπλωμάτης, η οποία υπενθύμισε ότι ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοοικονομικός αποκλεισμός που επιβάλλει η Ουάσινγκτον εναντίον του νησιού εδώ και πάνω από 55 χρόνια, είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού. 

Αναφέρθηκε επίσης στην υποκρισία των Ηνωμένων Πολιτειών , μιας χώρας όπου, συμβαίνουν κατάφωρες και μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβιάσεις εναντίον των μαύρων και άλλων κοινωνικών ομάδων, παραβιάσεις όπως η κατάσταση των παιδιών των μεταναστών που κρατούνται φυλακισμένα στο έδαφος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια