15 Μαΐου 2017

Τελικό ψήφισμα της 12ης Διεθνούς Μπριγάδας της Πρωτομαγιάς


“Αδέρφια δεν θα παραδοθούμε, θα συνεχίσουμε για πάντα όλοι μαζί, με τη δέσμευση να μεταφέρουμε το μήνυμα και το παράδειγμα της Κουβανικής Επανάστασης στις χώρες μας και να παρακινήσουμε και άλλους να ενωθούν στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της Κούβας”.

Αβάνα, Κούβα, 9/5/2017



Μπροστά στο κάλεσμα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους παρέλασης της Πρωτομαγιάς, στην Πλατεία της Επανάστασης Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα, 286 μπριγαδίστες από 29 χώρες από όλες τις ηπείρους, μέλη της 12ης Διεθνούς Μπριγάδας της Πρωτομαγιάς που οργανώθηκε από το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών, συγκεντρωθήκαμε για να καταδικάσουμε με την ενεργητική μας συμμετοχή το γενοκτόνο αποκλεισμό που επιβάλλεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια στην Κούβα. Καθώς επίσης και τις μιντιακές εκστρατείες, οι οποίες επιδιώκουν να μειώσουν τα επιτεύγματα της αήττητης
κουβανικής Επανάστασης.

Ο νεοφιλελεύθερος ιμπεριαλισμός βλέπει με τρόμο το παράδειγμα της κουβανικής
κοινωνίας που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την ισότητα και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Κυρίως όμως, βασίζεται στην αξιοπρέπεια και στην δύναμη για να αντιμετωπίσει τις ίδιες τις προκλήσεις και αντιξοότητες της επαναστατικής πάλης, μετατρέποντάς την, με αυτό τον τρόπο, σε πρότυπο για την υπόλοιπη ανθρωπότητα στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Με βάση τα παραπάνω:

1.Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως τον κύριο εισβολέα και ως αυτήν που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

2. Καταγγέλλουμε τον απάνθρωπο οικονομικό, πολιτικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό ενάντια στην Κούβα που έχει επιφέρει και συνεχίζει να επιφέρει σημαντικές απώλειες στο λαό της.

3. Απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο της Στρατιωτικής Βάσης του Γκουαντάναμο, καθώς και την απόσυρση των δυνάμεων κατοχής, που παραβιάζουν κάθε μέρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κούβας.

4. Στηρίζουμε τη δίκαιη υπόθεση της Μπολιβαριανής Επανάστασης στη Βενεζουέλα. Καθώς και τους λαούς της Βραζιλίας και της Αργεντινής που παλεύουν ενάντια στης ρητορικές πολιτικές των σημερινών κυβερνήσεών τους, που επιδιώκουν να διχάσουν τη Λατινική Αμερική μέσω της ισχυροποίησης της δεξιάς στην περιοχή.

5. Επαναλαμβάνουμε την αδιάλλακτη στήριξή μας για την επίτευξη της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας του λαού του Πουέρτο Ρίκο.

6. Στηρίζουμε την υπόθεση του αδελφού λαού της Παλαιστίνης, αλλά και της Αραβικής Δημοκρατίας της Σαχάρας για το δικαίωμα στη γη τους, την κυριαρχία και αυτοδιάθεσή τους.

7. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την μάχη στα μέσα ενημέρωσης στα κοινωνικά δίκτυα υπέρ της Κούβας και όλων των δίκαιων υποθέσεων στον κόσμο, διότι κατέχουμε την αλήθεια, η οποία αποτελεί ένα νέο πεδίο πολιτικής επικοινωνίας και αγώνα στη σύγχρονη εποχή.

8. Επαναβεβαιώνουμε την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η Λατινική Αμερική σαν Ζώνη Ειρήνης.

9. Διατηρούμε πάντα επίκαιρο το παράδειγμα της Κουβανικής Επανάστασης για να προβάλλουμε την οικοδόμηση σοσιαλιστικών περιφερειακών εγχειρημάτων.

 Αγαπητοί φίλοι:

Ο σοσιαλισμός, σήμερα περισσότερο από ποτέ, μπορεί να είναι η μοναδική λύση και απάντηση για την κατάσταση της εργατικής τάξης. Η υπεράσπιση των αρχών, της μη ανάμειξης στα εσωτερικά άλλων χωρών, της κυριαρχίας, της μη ιμπεριαλιστικής επέμβασης, του να δημιουργήσουμε μέτωπο ενάντια στους άδικους πολέμους, είναι οι υποθέσεις που σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνονται πιο αναγκαίες για τη διατήρηση της ανθρωπότητας.

 Αδέρφια δεν θα παραδοθούμε, θα συνεχίσουμε για πάντα όλοι μαζί, με τη δέσμευση να μεταφέρουμε το μήνυμα και το παράδειγμα της Κουβανικής Επανάστασης στις χώρες μας και να παρακινήσουμε και άλλους να ενωθούν στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της Κούβας.

Μέχρι τη Νίκη για πάντα!

https://siempreconcuba.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια