14 Μαΐου 2016

Νέα φάρμακα από την κουβανική εταιρεία BioCubaFarma

Πηγή: acn.cu


Aβάνα, 12 Μάη (ACN) Η Βιομηχανικός 'Όμιλος Φαρμακευτικών και Προϊόντων Βιοτεχνολογίας ((BioCubaFarma) παράγει τα 569 από τα 857 φάρμακα που περιλαμβάνονται στη βασική λίστα φαρμάκων της χώρας, ανακοίνωσε χθες στην κουβανική πρωτεύουσα ένας ειδικός σε αυτό το θέμα. Τα υπόλοιπα 279 είναι εισαγόμενα και ο στόχος είναι να μειωθεί όσο είναι δυνατόν ο αριθμός τους, δήλωσε ο Dr Gustavo Sierra González, διευθυντής Επιστημονικής Πολιτικής της BioCubaFarma, μέλος του ανώτερου διοικητικού οργάνου το περιλαμβάνει 38 επιχειρήσεις, παρεμβαίνοντας στις εργασίες της διεθνούς συνάντησης με τίτλο “Παγκόσμιες Βιομηχανικές Προκλήσεις” που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο ξενοδοχείο Memories Miramar Havana της κουβανικής πρωτεύουσας.



Επεσήμανε επίσης ότι ο Όμιλος παράγει τα 10 από τα 13 εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανοσοποίησης, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα στην εξάλειψη εννέα ασθενειών και τον έλεγχο πέντε άλλων που διατηρούνται σε πολύ χαμηλά ποσοστά.
Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει μια ομάδα προϊόντων, γενόσημων και φυσικών καθώς και διαγνωστικές ομάδες μεταξύ των οποίων μετρητές ζαχάρου,αίματος και με βιοαισθητήρες,που μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία όλοι οι διαβητικοί. Όπως επίσης και τα προϊόντα PPG, Ateromixol, Lecitima de Soya που βοηθούν στην ισορροπία του μεταβολισμού, καθώς και το προϊόν Heberprot-P που βοηθά στην αποφυγή ακρωτηριασμών στο διαβητικό πόδι το οποίο έχει ενταχθεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη σε όλη τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια