24 Νοεμβρίου 2020

Γιατί ενόχλησε την αστυνομία μια σημαία του Τσε Γκεβάρα και της Κούβας - [+video]


(Φωτογραφίες από τους: Motionteam/Γιώργος Kωνσταντινίδης,  Αλέξανδρος Αβραμίδης, intimenews/Γιάννης Μωυσιάδης)

Πηγή: info-war.gr
Είναι γνωστές οι δραματικές στιγμές που έζησε η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Η αναστολή άρθρων Συντάγματος για πρώτη φορά μετά τη χούντα και η απαγόρευση διαδηλώσεων για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελούν ιστορικές στιγμές. Όπως ιστορικές είναι και οι στιγμές που οι διαδηλωτές σε ολόκληρη την Ελλάδα, κάναν την απαγόρευση κουρελόχαρτο.

Η κυβέρνηση δέχτηκε πλήγματα από παντού, καθώς δημοσιεύονταν οι εικόνες με τους διαδηλωτές να αψηφούν τις απαγορεύσεις και να διαδηλώνουν μάλιστα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, αφήνοντας στην κυβέρνηση ως μοναδικό της επιχείρημα το γκλομπ και τις συλλήψεις. Ιστορική είναι και η στιγμή που οι διαδηλωτές του ΚΚΕ αιφνιδίασαν την αστυνομία και συγκεντρώθηκαν έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα, κάτι που έπληξε το κύρος της κυβέρνησης και σίγουρα δεν πρέπει να άρεσε και πολύ στην Πρεσβεία. Στη συνέχεια η αστυνομία επιτέθηκε στις συγκεντρώσεις ολόκληρης της χώρας χτυπώντας διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας και επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα.

Αυτές οι επιθέσεις διέλυσαν τα μέτρα προστασίας από τον ιό, που υποτίθεται πως ήταν ο λόγος της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στη Θεσσαλονίκη την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, επέβαλαν πρόστιμα σε 94 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι το κίνημα θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 32.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 60 φορές τον κατώτατο μισθό.
Σε τέτοιες καταστάσεις αξίζει να δει κανείς να παρακολουθήσει με προσοχή ακόμη και τις μικρές στιγμές που γράφονται στο περιθώριο «των μεγάλων σελίδων της Ιστορίας». Και μια τέτοια ενδιαφέρουσα στιγμή είδαμε στη Θεσσαλονίκη.

Ένας διαδηλωτής, ο Γιώργος Θεοδωρίδης συμμετείχε στο σπάσιμο της απαγόρευσης κρατώντας την Κουβανέζικη σημαία με τον Τσε Γκεβάρα, ακριβώς για να σηματοδοτήσει αυτή την εκτίμηση. Η αστυνομία του επιτέθηκε και του επέβαλε πρόστιμο. Ο Γ. Θεοδωρίδης πήρε την πρωτοβουλία να φέρει την Κουβανέζικη σημαία λόγω των πολιτικών που ακολούθησε η συγκεκριμένη χώρα οι οποίες σχεδόν εξαφάνισαν τον ιό, ενώ την ίδια στιγμή έστελνε γιατρούς να βοηθήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε το Video που επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης


Μιλήσαμε με τον Γιώργο Θεοδωρίδη, ο οποίος μας δήλωσε: «Πολλοί συμπολίτες μας πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας της κυβέρνησης και του τρόπου που διαχειρίστηκε την πανδημία. Η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα τεστ στους τουρίστες, και έτσι μετά το καλοκαίρι σημειώθηκε τεράστια αύξηση στα κρούσματα. Επίσης, δεν έδωσε χρήματα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την ίδια στιγμή που ξόδευε μεγάλα ποσά για την ενίσχυση των ιδιωτικών ΜΜΕ και για την αγορά πολεμικών συστημάτων. Για αυτό θέλησα να στείλω ένα μήνυμα κρατώντας τη σημαία μιας χώρας που τα πράγματα γίνονται αλλιώς. Οι κυβερνήσεις της Δύσης παρουσιάζουν την Κούβα σαν ολοκληρωτικό καθεστώς. Σήμερα έδειξε τα δόντια του ο λεγόμενος «δυτικός δημοκρατικός κόσμος», γιατί τους ενοχλεί να δείχνουμε της εκείνο το μέρος του πλανήτη που δεν υποτάχθηκε στον ιμπεριαλισμό και σήμερα σώζει ανθρώπινες ζωές. Το «έγκλημά» μου ήταν πως διαδήλωσα, διεκδικώντας μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, κρατώντας μία σημαία της Κούβας που είχε επάνω και τον επαναστάτη γιατρό Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Δεν μετανιώνω για τίποτα, αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα το ξανάκανα».

* Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 7μμ ώρα Ελλάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί-Αλληλεγγύη με την Κούβα διοργανώνει online εκδήλωση με θέμα: ‘Διαχείριση της πανδημίας: Μπλοκάρουμε τον ιό/ Ξεμπλοκάρουμε την Κούβα’ για να καταλάβει ο κόσμος ότι το αν θα σωθούν ζωές ή όχι είναι πολιτική απόφαση!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια