29 Μαΐου 2020

Νέο κουβανικό φάρμακο εντάσσεται στο εθνικό πρωτόκολλο κατά του Covid-19


Το κουβανικό εμβόλιο κατά της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας Va-Mengoc-BC, ενσωματώθηκε στα πρωτόκολλα πρόληψης Covid-19 στην Κούβα.  

Με σχεδόν τριάντα χρόνια χρήσης και περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις να έχουν χορηγηθεί σε ασθενείς στην Κούβα και όλο τον κόσμο, αυτό το φάρμακο έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στην ειδική πρόληψη της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας. Στο σκηνικό της πανδημίας, αξιολογήθηκε θετικά η χρήση του σε άτομα με υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο.

Αυτό το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις, η πρώτη από τις οποίες έχει ως αποτέλεσμα τη γενική αύξηση της έμφυτης ανοσίας των ανθρώπων. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα περνούν την ασθένεια με χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρότητας ή θανάτου.

Για το λόγο αυτό, το κουβανικό προσωπικό υγείας και οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν μια δόση αυτού του προϊόντος προκειμένου να επιτύχουν καλύτερη ανταπόκριση στα πρώτα στάδια του Covid-19. Η τρέχουσα χρήση του εμβολίου αποτελεί επίσης τη μέθοδο αξιολόγησης για την επέκτασή του σε άλλες ευπαθείς ομάδες.

Αυτό το βήμα προστίθεται στις προσπάθειες της Κούβας να θέσει ολόκληρο το βιοτεχνολογικό οπλοστάσιό της στην υπηρεσία αντιμετώπισης της πανδημίας, ενισχύοντας το εθνικό οπλοστάσιο προηγμένων φαρμάκων που έχουν χορηγηθεί μέχρι τώρα σε ασθενείς.

Από την άλλη πλευρά, η Κούβα ανέφερε τη Δευτέρα (25/5) έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, τον χαμηλότερο αριθμό τις τελευταίες 21 ημέρες και η χώρα κατέγραψε επίσης μια ακόμα μέρα χωρίς θάνατο. Μέχρι τώρα, η χώρα της Καραϊβικής έχει 1.947 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 82 θανάτους από αυτά.


 πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια