3 Απριλίου 2020

Yanet Cabrera Martín: Η γιατρός που υποδέχεται τους ταξιδιώτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο José Martí της Αβάνας

Doctora Yanet Cabrera Martín. 
Foto: Facebook/Naturaleza Secreta.
Την εποχή του COVID-19, ύστερα από δύσκολες διαδρομές, πολύ λίγες πτήσεις με Κουβανούς φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αβάνας “Χοσέ Μαρτί”. 

Εκεί τους περιμένει η δρ. Yanet Cabrera Martín, επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της υγείας των ταξιδιωτών και υπεύθυνη να εντοπίσει πιθανά ύποπτα κρούσματα, αλλά πέρα από αυτό, αυτή θα τους πει με ενθουσιασμό τις λέξεις – κλειδιά: “ Καλώς ήρθατε στην πατρίδα”. Αυτά τα λόγια είναι η καλύτερη θεραπεία, είναι αυτά που χρειάζονται αυτοί που φθάνουν να ακούσουν πιο πολύ. 

H σελίδα Naturaleza Secreta , στο facebook, δημοσιεύει την μαρτυρία της γυναίκας, της οποίας η κόρη είναι φοιτήτρια στο 3ο έτος της ιατρικής και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις ερευνά σε κατοικίες στις γειτονιές της Αβάνας.

"Από τον Ιανουάριο δουλεύουμε ασταμάτητα αλλά τώρα νομίζω ότι είναι μια αποφασιστική στιγμή, γιατί, όπως εγώ τους λέω, τώρα πρωταγωνιστής είναι ο λαός, οι ταξιδώτες, είναι η πειθαρχία, η ευθύνη, επομένως αυτό που μου αρέσει πρώτα απ όλα, είναι να τους καλωσορίζω όλους στην Πατρίδα, γιατί η Πατρίδα είναι που τους υποδέχεται και σε κανένα μέρος του κόσμου ο Κουβανός δεν θα είναι πιο ασφαλής απ ότι στην Πατρίδα του, και τους προσφέρουμε το καλώς ήρθες με αγάπη. Τους κάνουμε γνωστό ότι είμαστε ευχαριστημένοι επειδή σχεδόν όλοι έρχονται ασυμπρωματικοί και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά πάντα τους υπενθυμίζουμε ότι η ασθένεια έχει μία περίοδο επωασης και συνεπώς, δεν σημαίνει ότι είναι υγιείς. Ακολουθεί επομένως η περίοδος κατά την οποία αυτοί θα έχουν τον ηγετικό ρόλο, όπου θα πρέπει να γίνουν πολεμιστές, με την πειθαρχία και την ευθύνη τους, να συμμορφώνονται με όλες τις κατευθ'υνσεις και οδηγίες,να εμπιστεύονται την επανάσταση, την κυβέρνηση και την κουβανική ιατρική που είναι μοναδική στον κόσμο". 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια