6 Απριλίου 2020

Επαναπατρίστηκαν αποκλεισμένοι Κουβανοί ναυτικοί - Έφτασαν στην Αβάνα με ελληνικό πλοίο [+VIDEO]

                     Το ελληνικό ιστιοφόρο Pan orama
Το πρωί του Σαββάτου, το ιστιοφόρο Pan orama έφτασε στον κόλπο της Αβάνας με 3 Κουβανούς, μέλη του πληρώματος και άλλους 19,επίσης Κουβανούς, μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου MSC Preziosa. Η Κούβα λαμβάνει μέτρα για να φέρει πίσω στη χώρα άλλους 76 Κουβανούς που παραμένουν σε 12 κρουαζιερόπλοια σε όλο τον κόσμο.


Ολόκληρη η περιοχή είχε κλείσει τα σύνορα, δεν υπήρχε δυνατότητα επιστροφής


Ο Omar Enriques Cabrera Gómez, πρώτος αξιωματούχος του Pan Orama σχολιάζει: "Φτάσαμε στα Μπαρμπάντος στις 22 Μαρτίου και στις 25, αρχίσαμε να αναζητούμε πτήση για να επιστρέψουμε στην Κούβα. Ο Παναμάς είχε επίσης κλείσει τα σύνορα, η Copa (αεροπορική εταιρεία) ήταν κλειστή. Ο πρέσβης της Κούβας στα Μπαρμπάντος μου είπε ότι ολόκληρη η περιοχή έχει κλείσει τα σύνορά της και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα, έτσι η εταιρεία αποφάσισε να πάμε στην Ελλάδα. Αλλά στις 26 Μάρτη άρχισαν συνομιλίες μεταξύ της εταιρείας και της κυβέρνησης της Κούβας, της SELECMAR, που είναι η εταιρεία που μας απασχολεί και τελικά αποφασίστηκε να συγκεντρωθεί η ομάδα των 19 μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου MSC Preziosa για να τους επαναπατρίσουμε στην Κούβα, το πλήρωμα του ιστιοφόρου μας και εγώ. Σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσαμε για Ελλάδα. αλλά χθες αποφάσισαν ότι τελικά θα μείνω στην Αβάνα επειδή η επιστροφή θα ήταν δύσκολη".


H Roxana Mesa Hernández,εξηγεί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε άλλα πλοία που παραμένουν στην ανοιχτή θάλασσα και χωρίς διαβεβαίωση ότι το πλήρωμά τους μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι: "Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πραγματικά τυχεροί επειδή πολλοί συνάδελφοι στην περιοχή εξακολουθούν να είναι πάνω στα πλοία, τυχεροί που η κυβέρνησή μας ήταν σε θέση να διαχειριστεί αυτόν τον επαναπατρισμό με αυτήν την εταιρεία και πραγματικά γυρίσαμε με ασφάλεια".
4 Απριλίου 2020 10:04:20 μμ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια