13 Μαρτίου 2020

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα

Αθήνα,11 Μαρτίου - Πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα, φιλική συνάντηση μεταξύ μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την Πρέσβη Σέλμυς Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα και του συμβούλου της Πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες.

Πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση του νησιού της Καραϊβικής, τις επιπτώσεις του άδικου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας, τις κύριες εκστρατείες κατά της κουβανικής επανάστασης που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε διάφορα φόρουμ συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, για τα επιτεύγματα της κουβανικής επανάστασης σε διάφορους τομείς, κυρίως τη βιοτεχνολογία, την επιστημονική πρόοδο και τις πολλαπλές δυνατότητες συνεργασίας, μεταξύ άλλων.

Υπήρξε επίσης σχόλιο για την κατάσταση με τον κοροναϊού και την προετοιμασία του κουβανικού συστήματος υγείας γι ' αυτό.


Προσκλήθηκαν στη Έκθεση Φωτογραφίας "Χοσέ Μαρτί: με την Κούβα στην καρδιά" που θα πραγματοποιηθεί σε δύο σταθμούς του μετρό της Αθήνας στις 13 Μαρτίου όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει.

Ενημερώθηκαν επίσης για την πρόσκληση που απηύθυνε η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Εθνοσυνέλευσης της Κούβας, Γιολάντα Φερέρ, να επισκεφθεί η ομάδα την Κούβα την πιο βολική για τις δύο πλευρές ημερομηνία, για την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο λαών και των κοινοβουλίων. Ήταν μια σημαντική και γόνιμη συνάντηση.
Πρεσβεία της Κούβας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια