3 Ιανουαρίου 2020

Πλήθος συγχαρητήριων μηνυμάτων από όλο τον κόσμο για την 61η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης

Κυβερνήσεις πολλών χωρών απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, τον Α' Γραμματέα του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο και τον κουβανικό λαό, για την 61η επέτειο της Επανάστασης.

Συγχαρητήρια και "θερμές ευχές για ευημερία στο φίλιο λαό της Κούβας", απέστειλε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μηνύματα προς τον Α' Γραμματέα του Κόμματος και Αρχηγό του Στρατού, Ραούλ Κάστρο Ρους, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες και τον λαό της Κούβας, συνεχίζουν να καταφθάνουν στο νησί, ως φόρος τιμής και συγχαρητήρια για τη νέα επέτειο της Επανάστασης. 


Ο Πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο εκ μέρους των Βενεζουελάνων συνεχάρη την Κουβανική Επανάσταση για την 61η επέτειό της, χαρακτηρίζοντάς την μητέρα όλων των λατινοαμερικάνικων επαναστάσεων και παράδειγμα αξιοπρέπειας για τον κόσμο.

Με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία υπογραμμίζει ότι όταν "η αυτοκρατορία των ΗΠΑ, μέσα την απογοήτευση και την αποτυχία της, επιτίθεται συντονισμένα στην Κουβανική Επανάσταση και στην Μπολιβαριανή Επανάσταση, ο λαός της Βενεζουέλας επαναβεβαιώνει τη ζωτική δέσμευσή τους για αδελφοσύνη και αλληλεγγύη με τον λαό της Κούβας".

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, πρόεδρος της Λευκορωσίας, έστειλε συγχαρητήρια μηνύματα στον κουβανέζικο ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες  και στον πρώτο γραμματέα του κόμματος, Ραούλ Κάστρο Ρουζ, επιβεβαιώνοντας  την υποστήριξή του στην Κούβα σε όλα τα διεθνή φόρα και την προθυμία του να επεκτείνει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και την ανταλλαγή σε θέματα  έρευνας και  επιστημονικής εμπειρίας.

Η Δημοκρατία της Κούβας συνεχίζει με την αξιοπρεπή υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών της  με σημαντικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις  καθώς και με τη βελτίωση του εθνικού οικονομικού συστήματος, δήλωσε ο Λουκασένκο, ο οποίος υπενθύμισε την πρόσφατη επίσκεψη του Ντίας Κανέλ στο Μινσκ, η οποία, είπε -  δημιουργεί νέες προοπτικές για την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας της Κούβας-Λευκορωσίας.


Σε επιστολή του προς τον στρατηγό του στρατού Ραούλ Κάστρο Ρουζ, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι ο λαός του είναι περήφανος για τη φιλία του με τον ηρωικό λαό της Κούβας.

Ο Ράλφ Γκονσάλβες, πρωθυπουργός του Σαν Βισέντε και Γραναδίνας Αγίου Βικεντίου, σε μια συνάντηση με κουβανούς (γιατρούς και άλλους ειδικούς) που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αυτή τη χώρα,δήλωσε ότι η ευγνωμοσύνη προς τον κουβανικό λαό είναι απέραντη και ευχαρίστησε την Κούβα για τη μόνιμη αλληλεγγύη της με όλες τις χώρες της Καραϊβικής.

Τα συγχαρητήρια για την 61η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης προστίθενται σε εκείνα που εστάλησαν τις προηγούμενες μέρες και ς ώρες από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ και πρόεδρο της χώρας Νγκγιέν Φου Τρόνγκ και τον πρωθυπουργό Νγκγιέν Χουάν Πχουκ, τον πρόεδρο του Κορεατικού Εργατικού Κόμματος, Κιμ Γιονκ Ουν · και τον Ντανιέλ Ορτέγκα και την Ροσάριο Μουρίγιο πρόεδρο και αντιπρόεδρο, αντίστοιχα, της Νικαράγουα.

Συνεχίζοντας την αναφορά των μηνυμάτων που απέστειλαν προς την Κούβα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina αναφέρει τη κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας στις Μπαχάμες, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στέλνει συγχαρητήρια και θερμές ευχές για ευημερία στο φίλιο λαό της Κουβας, τον βασιλιά των Κάτω Χωρών , Γουίλιαμ Αλεξάντερ και ο μονάρχης του Βελγίου Φίλιππος Λεοπόλδος Λουίς Μαρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια