19 Δεκεμβρίου 2019

4.000.000 τουρίστες στην Κούβα το 2019

| Foto: Reuters
Τουριστική έκρηξη το 2019 στην Κούβα, καθώς για όλο και περισσότερους τουρίστες νησί της Καραϊβικής αποτελεί πόλο έλξης και παραδεισένιο προορισμό. 

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Τουρισμού Mauuel Marrero, γνωστοποίησε την Τετάρτη μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι το νησί της Καραϊβικής έσπασε το ρεκόρ των τεσσάρων εκατομμυρίων επισκεπτών από το εξωτερικό και αυτό αποτελεί ένα σαφές δείγμα υπέρβασης του οικονομικού αποκλεισμού που επιβάλουν οι ΗΠΑ ενάντια στην κυριαρχία της Κούβας. 

"Παρά την σκλήρυνση του βορειοαμερικανικού αποκλεισμού που επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό της Κούβας, φτάσαμε σήμερα στις 11 Δεκεμβρίου τα 4 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό και πάμε για περισσότερους", δήλωσε ο Μαρέρο. 




Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα πλαίσια της σκλήρυνσης της οικονομικής, εμπορικής και χρηματοοικονομικής πολιορκίας του τουρισμού της Κούβας, έχει αποκλείσει τα τουριστικά συγκροτήματα και θέρετρα του νησιού από τις online πλατφόρμες αναζήτησης.

Από την άλλη , η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεσμοθέτησε την απαγόρευση προσέγγισης από το έδαφος των ΗΠΑ των κρουαζιερόπλοιων στις ακτές του νησιού καθώς και τη μείωση των εμπορικών πτήσεων στην Κούβα.

Η κυβέρνηση της Κούβας βλέπει αυτό το ρεκόρ ξένων επισκέψεων ως νίκη απέναντι στον πόλεμο καταστροφής που έχει εξαπολύσει ενάντια στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την παραγωγικότητας της Κούβας ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια