21 Σεπτεμβρίου 2019

Κ.Αρβανίτης: Ανάγκη δημιουργίας ενημερωτικού «αντισυστήματος ΜΜΕ» για την Κούβα και τη Βενεζουέλα

Στη συνάντηση της ευρω-ομάδας της Αριστεράς, παρευρέθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Κούβας, Αμπέλ Πριέτο, την Τρίτη


«Από τον Νοέμβριο του '17, η κυβέρνηση Τραμπ έχει εφαρμόσει σημαντικούς περιορισμούς στο εμπόριο και τα ταξίδια από και προς την Κούβα. Πλέον, απαγορεύεται η διενέργεια πληρωμών και εξαγωγών στα νομικά πρόσωπα της Cuba Restricted List που διατηρεί το State Departement», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης με αφορμή τη συνάντηση της ευρω-ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, στην οποία παρευρέθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Κούβας, Αμπέλ Πριέτο. 

Σύμφωνα με τον Κ.Αρβανίτη, ο Α.Πριέτο παρεβρέθει στη συνάντηση με σκοπό να μεταφέρει την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Κούβα και να ενημερώσει σχετικά με το ασφυκτικό εμπάργκο των ΗΠΑ και του Ντ.Τραμπ εναντίον της Κούβας. 

Επιπλέον, ο Κ.Αρβανίτης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «εφαρμόζονται περιορισμοί και στα ταξίδια, εκπαιδευτικά και αναψυχής, ενώ τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα μόνο σε ό,τι αφορά οικογενειακές επισκέψεις. Επιπλέον, ο OFAC, περιορίζει, από τις 9 Οκτωβρίου, τα εμβάσματα προς την Κούβα, ενώ απαγορεύει στις τράπεζες των ΗΠΑ να επεξεργάζονται συναλλαγές που ξεκινούν και τελειώνουν εκτός των ΗΠΑ (U-turn transactions)». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συζήτησης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε, εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη του στην Κούβα και τόνισε την «ανάγκη δημιουργίας ενός «αντισυστήματος ΜΜΕ», ενός δικτύου διακίνησης αντικειμενικών ειδήσεων και όχι καθοδηγούμενης παραπληροφόρησης, ώστε ο κόσμος να ενημερώνεται για την πραγματική κατάσταση σε χώρες που έχουν μπει στο στόχαστρο του συστήματος, όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα». 

Κλείνοντας, ο ίδιος συμφώνησε με την πρόταση του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου, για τη δημιουργία πρωτοβουλίας στήριξης του κουβανικού λαού και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει ενεργά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια