26 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση του ΠΣΧΜ / Πλατιά και μαζική η συμμετοχή στην Μπριγάδα Αλληλεγγύης και γνωριμίας με την Κούβα της 1ης Μάη 2019

17 Μάιου 2019 

Χαιρετίζουμε τους πάνω από 30 συμπατριώτες μας που βρέθηκαν στην Κούβα και έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 1ης Μάη 2019, συμμετέχοντας στις παρελάσεις στην Αβάνα και στο Σαντιάγο ντε Κούβα. Από αυτούς, 19 συμμετείχαν στη Διεθνή Μπριγάδα Αλληλεγγύης με την Κούβα της 1ης Μάη και πραγματοποίησαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γνωριμίας με την κουβανική πραγματικότητα, εθελοντικής εργασίας και αλληλεγγύης με τον κουβανικό λαό και την Επανάστασή του. 

Την ελληνική αντιπροσωπεία στην φετινή μπριγάδα της Πρωτομαγιάς – μία από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών - προώθησαν και συμμετείχαν αγωνιστές και αγωνίστριες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χοσέ Μαρτί – Αλληλεγγύη με την Κούβα (ΠΣΧΜ), τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης (ΕΚ), τον Πανελλαδικό Αντιπολεμικό Κινηματικό Συντονισμό (ΠΑΚΣ), την Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση (ΠΑΤΕΚ), την Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου και διάφορα φοιτητικά σχήματα. 


Είμαστε χαρούμενοι για την αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια ελληνική συμμετοχή στις μπριγάδες αλληλεγγύης και γνωριμίας με την Κούβα. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι όλο και περισσότερες οργανώσεις και συλλογικότητες, πέρα από τις γνωστές οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα, παίρνουν επάνω τους την υπόθεση των μπριγάδων . Αυτό δείχνει, κατά τη γνώμη μας, την αυξανόμενη αγάπη, ενδιαφέρον και αλληλεγγύη του λαού μας στην Κουβανική Επανάσταση που συνεχίζει να ζει, να προχωρά και να εμπνέει τους αγωνιστές σε όλο τον κόσμο. Η φετινή εμπειρία των μπριγαδιστών στο νησί της Επανάστασης, θα διαδοθεί και φέτος, μέσω εκδηλώσεων, δημοσιευμάτων, βίντεο και συζητήσεων.


Υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη μπριγάδα πραγματοποιείται σε ενάμιση μήνα από τις 30 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου 2019, στις επαρχίες Αρτεμίσα, Αβάνα και Ματάνσας. Η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής είναι μέχρι τις 25 Μαίου 2019. Πρόκειται για την 49η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του πρόσφατου εορτασμού της 60ης επετείου της Νίκης της Κουβανικής Επανάστασης και της επερχόμενης 59ης επετείου του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών (ICAP), γεγονός που συμπίπτει με τον εορτασμό της 66ης Επετείου από τις επιθέσεις στα στρατόπεδα Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες και της 500ης Επετείου από την Ίδρυση της πόλης της Αβάνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια