6 Ιανουαρίου 2019

Πέθανε ο Χοσέ Ραμόν Φερνάντες Άλβαρες , Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας, ιδρυτής της Σχολής Στελεχών της Πολιτοφυλακής


Πέθανε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 6 Ιανουαρίου ο Χοσέ Ραμόν Φερνάντες Άλβαρες, Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας, απόστρατος στρατηγός και Σύμβουλος του Προέδρου των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών. 

Ο Gallego* Φερνάτντες, όπως τον γνώριζε ο λαός, είχε μια εξαιρετική πορεία στην υπηρεσία της Επανάστασης. Επιπλέον, κατείχε διάφορες ευθύνες του Κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Κουβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας.  Σύμφωνα με την επιθυμία του, η σωρός του θα αποτεφρωθεί και έπειτα θα γίνει η η κηδεία του. Ο σύντροφος Χοσέ Ραμόν Φερνάντες Άλβαρες γεννήθηκε στην επαρχία του Σαντιάγο της Κούβας στις 4 Νοεμβρίου 1923. 

* Gallego, λένε στην Κούβα τους προερχόμενους από την Ισπανία (Γαλικία) πρώτους κάτοικους του νησιού.

Ήταν ιδρυτής της Σχολή Στελεχών Πολιτοφυλακής (βλ.μεταφρασμένη συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συνδικάτων της Κούβας, το 2015, με αφορμή την 55η επέτειο της Πολιτοφυλακής). Ήταν παντρεμένος με την Asela_de_los Santos Tamayo , μία από τις συγγραφείς του βιβλίου Γυναίκες στην Κούβα, Μιά Επανάσταση μέσα στην Επανάσταση (Εκδόσεις Διεθνές Βήμα, 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια