21 Ιανουαρίου 2019

Στη μεγάλη οθόνη η ιστορία των Πέντε Κουβανών Ηρώων

Πενέλοπε Κρους και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ
"Wasp Network" του Γάλλου σκηνοθέτη Ολιβιέρ Ασάγυας, παραγωγής rt Features και cg Cinema, βασισμένη στο βιβλίο του Βραζιλιάνου συγγραφέα Φερνάντο Μοράις Οι τελευταίοι στρατιώτες του Ψυχρού Πολέμου. . Θα συμμετέχουν η ισπανίδα Πενέλοπε Κρους, ο μεξικάνος Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, ο βενεζουελάνος Ετγκαρντ Ραμίρες και ο βραζιλιάνος Βάγκνερ Μόουρα.

Μέσα από δύο διαφορετικές ταινίες θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη η ιστορία των Πέντε Κουβανών Ηρώων, οι οποίοι πέρασαν 15 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ, όταν συνελήφθησαν προσπαθώντας να αποτρέψουν ενέργειες τρομοκρατικών ομάδων εναντίον του νησιού. 

Για την πρώτη ταινία με τίτλο “Οι Πέντε Κουβανοί” (The Cuban Five), χρειάστηκε η συνεργασία των Καναδικών εταιρειών Pictou Twist Pictures και Picture Plant κσι του Κουβανικού Ινστιτούτου Κινηματογραφικής Τέχνης και Βιομηχανίας (Icaic) για την συμπαραγωγή μιάς ταινίας βασισμένης σε μια τόσο σημαντική ιστορία, που στα 20 χρόνια που διήρκεσε η φυλάκιση συνέχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη. Η ταινία έχει προϋπολογισμό 7 εκ. δολάρια και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί το casting ανάμεσα σε ταλέντα από την Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. 


Ο Μπάρυ Ντουν, παραγωγός της Pictou Twist, έχει αναλάβει να μεταφέρει στην οθόνη την ιστορία των Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Ρενέ Γκονζάλες, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονζάλες, μέσα από το βιβλίο “Αυτό που υπάρχει από την άλλη πλευρά της θάλασσας: H αληθινή ιστορία των Πέντε Κουβανών” του Στέφεν Κίμπερ

Ο Κλέμεντ Βίργκο, σκηνοθέτης της μίνι σειράς του CBS “The Book of Negroes y The Wire para hbo”, έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας της οποίας τα γυρίσματα θα γίνουν κυρίως στην Κούβα, μέσα στο 2019. 

Ο Κίμπερ ήρθε σε επαφή με την ιστορία των Πέντε Κουβανών Ηρώων στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αβάνα το 2009. Μια τετραετής έρευνα τον οδήγησε στην Ουάσινγκτον, στο Μαϊάμι και στην κουβανική πρωτεύουσα. Επιπλέον, πήρε συνεντεύξεις από τους Πέντε Κουβανούς όταν βρισκόταν ακόμα στις βορειοαμερικανικές φυλακές. 

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Χεράρντο Ερνάντες στον λογαριασμό του στο facebook η άλλη ταινία με τίτλο Wasp Network του Γάλλου σκηνοθέτη Ολιβιέρ Ασάγυας, παραγωγής των rt Features και cg Cinema, είναι βασισμένη στο βιβλίο του Βραζιλιάνου συγγραφέα Φερνάντο Μοράις Οι τελευταίοι στρατιώτες του Ψυχρού Πολέμου και θα συμμετέχουν η ισπανίδα Πενέλοπε Κρους, ο μεξικάνος Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, ο βενεζουελάνος Ετγκαρντ Ραμίρες, ο βραζιλιάνος Βάγκνερ Μόουρα, μεταξύ άλλων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια