20 Δεκεμβρίου 2018

Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC) για το Προσχέδιο Συντάγματος


Στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχαν πάνω από 8.900.000 άτομα και έγιναν περισσότερες από 1.700.000 παρεμβάσεις.

H Ολομέλεια αναγνώρισε τη σκληρή δουλειά που έγινε για τη συγκέντρωση των απόψεων του πληθυσμού και συγχαίρει όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση και τη διασφάλιση αυτής της διαδικασίας, ιδιαίτερα τις δυάδες που καθοδήγησαν τις 133.000 συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, τους συντρόφους που ήταν επιφορτισμένοι με τη συλλογή και ανάλυση των προτάσεων και ιδιαίτερα την επιτροπή που όρισε η Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας για την εκπόνηση του Σχεδίου Συντάγματος. 

Ο Αρχηγός του Στρατού (Ραούλ Κάστρο) εκτίμησε ότι τα στοιχεία με τις απόψεις που συλλέγονται από όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, αποτελούν ένα πολύτιμο ντοκουμέντο εργασίας που πρέπει να διατηρήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε. Ήταν εξαιρετική η θέση του πληθυσμού της χώρας μας, που προετοιμάστηκε και συνέβαλε στον εμπλουτισμό της συζήτησης και του ίδιου του σχεδίου, τόνισε. 


Ο Ομέρο Ακόστα Άλβαρες, γραμματέας του Συμβουλίου του Κράτους, παρουσίασε λεπτομερώς τα κύρια θέματα που τέθηκαν στη λαϊκή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε για το σχέδιο Συντάγματος. 

Σημείωσε επίσης, ότι σε όλη τη διαδικασία επαναδιατυπώθηκαν οι θετικές γνώμες για το δημοκρατικό χαρακτήρα της διαβούλευσης, καθώς και η ικανοποίηση για τη σημασία που δίνει το κράτος στις απόψεις του πληθυσμού. Επεσήμανε την ενεργητική συμμετοχή του λαού μας, που μετατράπηκε σε έναν πραγματικό συντάκτη του συντάγματος. 

Στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχαν πάνω από 8.900.000 άτομα και έγιναν περισσότερες από 1.700.000 παρεμβάσεις. Όλες οι απόψεις αναλύθηκαν λεπτομερώς και έχουν μεγάλη σημασία για την διαμόρφωση του νέου κειμένου (του σχεδίου Συντάγματος). 

Στην ολομέλεια συμμετείχαν ως παρατηρητές τα μέλη των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια