1 Οκτωβρίου 2018

Oι CDR νόμιμα παιδιά της Επανάστασης


Ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, παρακολούθησε το κλείσιμο του 9ου Συνεδρίου των Επιτροπών Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR) που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας.

Ο Χοσέ Ματσάδο Βεντούρα, Β' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, μιλώντας σε ανάλογη εκδήλωση αναγνώρισε την πολιτική συμβολή των CDR στην διασφάλιση των καθηκόντων που θέτει μπροστά της η χώρα. 


Οι σύγχρονες προκλήσεις και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και σύνθετοι και για να ανταποκριθούμε με επιτυχία, απαιτείται μεγάλη θέληση, επιμονή και θυσίες δήλωσε ο Ματσάδο Βεντούρα.

Οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου των Επιτροπών Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR) επαναβεβαίωσαν την αναγκαιότητα για μια οργάνωση όλο και πιο χρήσιμη στην κοινότητα όπου δραστηριοποιείται, ικανή να αντιλαμβάνεται πως αισθάνονται και τι γνώμη έχουν οι κάτοικοι της κοινότητας. Ικανή να συμβάλλει σε ότι θετικό υπάρχει και να το πολλαπλασιάζει και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει ότι είναι λάθος. Να προωθεί την ενότητα της οικογένειας, να ενισχύει και να επιβεβαιώνει τις αξίες της σοσιαλιστικής κοινωνίας μας, επεσήμανε ο Ματσάδο Βεντούρα.

Είναι αλήθεια – συνέχισε – ότι η ιδεολογική δουλειά στην οικογένεια, ιδιαίτερα στους νέους, έχει αυξηθεί. Όμως τα αποτελέσματα είναι ακόμα δυσδιάκριτα. Υπό αυτή την έννοια, η ιδεολογική δουλειά είναι το σημαντικότερο καθήκον σήμερα. 

Είναι απαραίτητο να ανεβάσουμε τη δουλεία μας σε αυτό το μέτωπο, λαμβάνοντας υπ όψη, ότι οι συνθήκες και οι προκλήσεις αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα, όπως ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας και στον κόσμο γενικότερα, με όχι λίγες επιπτώσεις για τους Κουβανούς, σχολίασε ο Β' Γραμματέας του κόμματος. 

Έχουν αρχίσει και μπαίνουν στην πράξη νέες ιδέες, όπως τα Τμήματα Νέων και οι Χώροι Διαλόγου, οι οποίες έχουν εισάγουν δυναμισμό στη δουλειά των CDR, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η επιρροή τους φτάνει μόνο σε ένα μέρος του πληθυσμού, σημείωσε. 

Χωρίς να εγκαταλείψουμε αυτές τις πρωτοβουλίες, είναι απαραίτητο να βρούμε τρόπους να εμπλέξουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους στη γειτονιά. Δώστε άμεση συμμετοχή στους κατοίκους, ακούστε προσεκτικά τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντά τους και εντάξτε τους στην διοργάνωση των δράσεων, είπε. 


Κατά την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, Εθνικός Συντονιστής της οργάνωσης, επιλέχτηκε ο Κάρλος Ραφαέλ Μιράντα Μαρτίνες, μέλος του Συμβουλίου του Κράτους και Β Εθνική Συντονίστρια  η Μπέτυ Ορια Γκονζάλες, . 

Όσον αφορά τη σύνθεση της Γραμματείας της οργάνωσης, ανακοινώθηκε ότι οκτώ από τα10  μέλη της είναι γυναίκες και η μέση ηλικία φτάνει τα 44,2 έτη. Το 47% είναι μαύροι και μιγάδες και το 93,3% είναι μέλη του Κόμματος ή της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια