20 Σεπτεμβρίου 2018

Συνέδριο Νεφρολογίας στην Κούβα

Το 9ο Εθνικό Συνέδριο Νεφρολογίας που ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Σάββατο στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους, αποτέλεσε,  σύμφωνα με τους συμμετέχοντες,  ένα χώρο συμμαχιών, αλληλεπίδρασης, ανταλλαγής εμπειριών και γνώσης και πάνω απ όλα αδερφικών δεσμών.

Πάνω από 300 εισηγητές από όλη τη χώρα, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες εργασίες στους δύο χώρους  που πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου στη γνωστής πόλης Γιαγιάμπο,  συζήτησαν με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσίες νεφρολογίας, τις προκλήσεις, τις κλινικές μελέτες και τις σχετικές έρευνες.

Η Νεφροπαιδιατρική, η Μεταμόσχευση, η Νοσηλευτική, η Κλινική Νεφρολογία και οι Μέθοδοι Αιμοκάθαρσης, ήταν η θεματολογία της πρώτης μέρας του Συνεδρίου και σύμφωνα με τον Λουίς Ζοάο ντε Μασέδο, υπεύθυνο εκπαίδευσης για όλη την Λατινική Αμερική του οργανισμού Fresenius Medical Core, η Κούβα διδάσκει.

Η εμπειρία αυτής της χώρας είναι μεγάλη και πρέπει να επωφεληθούμε της ευκαιρίας που βρισκόμαστε εδώ, πάντα κοντά στην επιστημονική εξέλιξη και στο υψηλό επίπεδο του κουβανικού συστήματος υγείας, δήλωσε ο Μασέδο στο πρακτορείο ANC, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται το νησί φεύγει με περισσότερες γνώσεις.


Ο Δρ Αλφόνσο Κουέτο Μαζάνο, πρόεδρος της Λατινοαμερικάνικης Εταιρείας Νεφρολογίας και Υπέρτασης, δήλωσε ότι αν αυτή η χώρα μπορεί να συμβάλει κάτι στον κόσμο και κυρίως στην ήπειρο, είναι οργανωμένη ιατρική δομή της, που ξεκινά από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Μέρος του συνεδρίου ήταν και η έκθεση πάνω από 60 ηλεκτρονικών διαφανειών, σχετικά με την νοσηλευτική φροντίδα, τις ουρολογικές επιπλοκές της μεταμόρφωσης νεφρού μέχρι μια πρόταση ψυχολογικής υποστήριξης στα μέλη των οικογενειών των δωρητών οργάνων.

Έτσι το Συνέδριο αποτέλεσε μια συνάντηση υψηλού επιστημονικού επιπέδου, μοναδικό και ολοκληρωμένο, που παρέχει υψηλή επαγγελματική βοήθεια για την παροχή καλύτερης ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς που πάσχουν από οξεία νεφρική ανεπάρκεια ή έχουν κάνει μεταμόσχευση νεφρού, καθώς και  για την πρόληψη της νεφρικής βλάβης και της εξέλιξής της.

Ο Χόρχε Φρανσίσκο Πέρες Ολίβα, πρόεδρος της Κουβανικής Νεφρολογικής Εταιρείας, δήλωσε ότι φέτος οι νεφρολόγοι της χώρας εορτάζουν την επέτειο του 15 χρόνου της παροχής υπηρεσιών νεφρολογίας που δημιουργήθηκαν το 2003 στο πεδίο της Μάχης των Ιδεών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια