10 Αυγούστου 2018

"Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"!

AΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Μια συχνή ερώτηση που σχεδόν όλοι έχουν κάνει σε ένα παιδάκι είναι: «Τι θα ήθελες να κάνεις όταν μεγαλώσεις;». Η απάντηση όλων των παιδιών της Κούβας σε μια τέτοια ερώτηση έχει μία απάντηση: «Όταν μεγαλώσω θέλω να κάνω ότι ο Τσε!».

Όμως τα ΜΜΕ, οι δημοσιογραφία, τα κόμματα της "ευρωπαϊκής αριστεράς" μας πληροφορούν κι ενημερώνουν: "Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"

Προκαλεί τουλάχιστον "περιέργεια" σε πολλούς πως το υπερεθνικό κεφάλαιο κατορθώνει με τις ψεύτικες ειδήσεις -γνωστές πλέον ως fake news- να διαμορφώνει την κοινή γνώμη της δύσης. Πρέπει να ληφθεί υπόψη πως σήμερα ο ιμπεριαλισμός βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση με τα απανωτές ήττες που δέχεται: Συρία, Ιράν, Υεμένη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, Νικαράγουα, Βολιβία, Κούβα, Μεξικό, Λατινική Αμερική, Αφρική...

Τα νέα όπλα του υπερεθνικού κεφαλαίου είναι πλέον πασιφανή σ' όποιον δεν πάσχει από πολιτική υποχονδρία. Η δεξιά έχει παραχωρήσει το ρόλο της στην "δικαιωματική αριστερά" και η δημοσιογραφική πορνεία είναι... βασικό εργαλείο διαμόρφωσης των μαζών. Το νέο αφήγημα της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" μετά τις ήττες στη Λατινική Αμερική έχει ονοματεπώνυμο: "Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"!


Στο αφήγημα Κούβα παρατηρούμε πως ενσωματώνεται σιγά σιγά κι η καθεστηκυία "κομμουνιστική αριστερά", που ουσιαστικά εμφανίζει πλέον απλά συμπτώματα διαφοροποίησης από την "ιμπεριαλιστική αριστερά", δυστυχώς έχοντας αποκτήσει το άλλοθι -με νεολογισμό την "τεχνογνωσία"-, από τις συνεχόμενες διαφοροποιήσεις απέναντι στα επαναστατικά κινήματα κι από το σύνδρομο της Ρωσοφοβίας, της επίκλησης των ενοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ξεχνώντας πως ενώ προχώρησε σε "αποκατάσταση του Πρωτοκαπετάνιου Άρη" -λες κι ο Βελουχιώτης χρειαζόταν "αποκατάσταση"-, ακόμη δεν έχει "αποκαταστήσει" την αρχική ολόπλευρη στήριξη στην "περεστρόικα".

Οι παρά-ανησυχούντες για το σοσιαλισμό στην Κούβα δεν έχασαν την ευκαιρία που προσφέρουν αφειδώς οι δημοσιογραφικές πόρνες και τα ΜΜΕ. Όπως ακριβώς Παρά-ανησυχούν για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα κι όπου οι ανυπότακτοι στον ιμπεριαλισμό λαοί σηκώνουν στις πλάτες τους την Επανάσταση.

Ολόκληρο το άρθρο στο PRESS-GR και στο Sibilla


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια