30 Απριλίου 2018

Η Κούβα παράγει το φυτικό συμπλήρωμα διατροφής Moringa


Η φαρμακοβιομηχανία του Σαντιάγο ντε Κούβα θα παρουσιάσει στην Έκθεση “Υγεία για Όλους 2018” που ξεκινά στην Αβάνα, το θρεπτικό συμπλήρωμα διατροφής από φύλλα του φυτού moringa. 

Η καθηγήτρια Φυσικής Ιατρικής και Βιοενέργειας, Ζόε Λέμους Ροντρίγκες, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας, τόνισε ότι το moringa, εκτός από την θρεπτική του αξία, καταγράφει επίσης αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση στην καταπολέμηση του καρκίνου και της χοληστερίνης στο αίμα. 

Η ερευνήτρια σημείωσε ότι με την παρασκευή δισκίων από τα φύλλα αυτού του φυτού, εκπληρώνεται ένα όνειρο του ιστορικού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος μελέτησε και αποκάλυψε τις ιδιότητές του. Το νέο προϊόν θα διατίθεται σε βιολογικά φαρμακεία σε πλαστικές φιάλες των 180 δισκίων, μετέδωσε ο κουβανικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Reloj. 

Το Moringa oleifera είναι ένα δέντρο που φύεται στη βόρεια Ινδία και αναπτύσσεται σε σχεδόν οποιοδήποτε είδος εδάφους, ακόμη και σε συνθήκες υψηλής εποχιακής ξηρασίας, γεγονός που καθιστά αυτό το φυτό έναν πόρο για τους πληθυσμούς που κατοικούν στις περιοχές αυτές. 

Η γεύση του είναι ευχάριστη και τα μέρη του μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, ειδικά τα φύλλα και τα λουλούδια που εμφανίζονται κυρίως σε περιόδους ξηρασίας. 

Τα φρούτα του έχουν την μορφή λοβών και όταν είναι άγουρα μπορούν να μαγειρευτούν και έχουν παρόμοια γεύση με τα φασόλια. Όταν είναι ώριμα βράζονται με λίγο αλάτι, ανοίγουν και οι σπόροι τους έχουν γεύση παρόμοια με τα ρεβίθια και μπορούν επίσης να τηγανιστούν. Οι ρίζες του , τρώγονται και αυτές και η γεύση τους μοιάζει με του καρότου, αλλά είναι πιο καυτερή.

πηγή




Από διαφημιστικό αντίστοιχου σκευάσματος που κυκλοφορεί στην Ελλαδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια