13 Απριλίου 2018

Το Τελωνείο της Κούβας προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για την μεταφορά αντικειμένων τρίτων στις αποσκευές τους


Το Γενικό Τελωνείο της Δημοκρατίας της Κούβας, προειδοποιεί αυτούς που ταξιδεύουν στη χώρα, να μην μεταφέρουν επί πληρωμή, πακέτα μη εξουσιοδοτημένων πρακτορείων, διότι ενδέχεται να περιέχουν ναρκωτικά, όπλα και ανατρεπτικό υλικό.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, συνεχίζουν να εντοπίζονται περιπτώσεις επιβατών που χωρίς να το γνωρίζουν, μεταφέρουν απαγορευμένα αντικείμενα στις αποσκευές τους, διαπράττοντας παραβιάσεις ή εγκλήματα που επιφέρουν κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία”, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο αυτού του οργανισμού ελέγχου. 


Το Γενικό Τελωνείο της Δημοκρατίας της Κούβας, επισημαίνει ότι η μεταφορά αντικειμένων που αποστέλλονται μέσω πρακτορείων σε τρίτους "η εισαγωγή του αποκτά εμπορικό χαρακτήρα", ", η οποία απαγορεύεται από τους τελωνειακούς κανονισμούς της Κούβας και "υπόκειται στη διοικητική κύρωση της κατάσχεσης, εάν δεν υπάρχει σοβαρότερο έγκλημα".

Η υπηρεσία συνιστά στους ταξιδιώτες, προκειμένου να επιταχύνουν την παραμονή τους στα σύνορα, να "αποφεύγουν να είναι μέρος της αλυσίδας παράνομης εισαγωγής εμπορευμάτων", που μη εξουσιοδοτημένα πρακτορεία "προωθούν για εμπορικό συμφέρον και πλουτισμό".

Η ανακοίνωση τονίζει ότι η κουβανική νομοθεσία καθορίζει ότι οι επιβάτες είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των αποσκευών τους και ότι η άγνοια για αυτό που μεταφέρουν δεν τους απαλλάσσει από το έγκλημα που διαπράττεται ούτε μειώνει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια