10 Φεβρουαρίου 2018

H απάντηση της Κούβας στα ανατρεπτικά σχέδια των ΗΠΑ μέσω του ιντερνέτ είναι η παραπέρα εξάπλωση της χρήσης του διαδικτύου


Η διάσημη “Τask Force” για το ιντερνέτ στην Κούβα που δημιούργησε ο Τραμπ κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, είναι ένα εργαλείο για ανατροπές που έχει ήδη δοκιμαστεί σε άλλες χώρες.

Η χρήση του διαδικτύου για την ανατροπή της πολιτικής τάξης και κοινωνικής στη χώρα, δεν είναι κάτι καινούργιο, προέρχεται από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, γι αυτό δεν μπορούμε να μιλάμε για ρήξη αλλά για συνέχεια της ίδιας εχθρικής πολιτικής.

Η επιχείρηση προβλέπει την δημιουργία μέσω ατόμων που θα επηρεάσει, νέα εργαλεία επικοινωνίας που θα παρεμβαίνουν σε τμήματα της κουβανικής κοινωνίας, τα οποία στοχεύει κατά προτεραιότητα η βορειοαμερικάνικη στρατηγική. Αυτός ο στόχος δεν είναι κάτι κρυφό, ανακοινώθηκε σχεδόν με τυμπανοκρουσίες.

Από την άλλη πλευρά, όπως φαίνεται εδώ και καιρό, η απάντηση της Κούβας είναι η παραπέρα μηχανοργάνωση της κουβανικής κοινωνίας και η όσο το δυνατόν διάδοση της χρήσης του διαδικτύου μέσα στη χώρα. 

Μια προσπάθεια που αντιμετωπίζει σοβαρούς υλικούς περιορισμούς και επιπλέον, τις επιπτώσεις του αποκλεισμού στο τομέα του διαδικτύου, δηλ. την μη πρόσβαση σε δεδομένα και υπηρεσίες που είναι προσβάσιμα για όλες τις άλλες χώρες.

Σήμερα στο νησί “περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια Κουβανοί έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο με διάφορους τρόπους, ανάμεσά τους, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, δημοσιογράφοι, επιστήμονες και άλλοι, που έχουν δωρεάν σύνδεση λόγω των επαγγελματικών τους αναγκών”.

Αυτό είμαι μία ακόμα απόδειξη της προόδου της Κούβας στον τομέα της μηχανοργάνωσης της κοινωνίας.

Σχετικά με το θέμα των ανατρεπτικών σχεδίων των ΗΠΑ, μέσω του ιντερνέτ, ενάντια στον κουβανικό λαό, καταπιάνεται το έργο του δημοσιογράφου του ιστότοπου cubadebate Randy Alonso Falcón.

www.radioreloj.cu






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια