10 Οκτωβρίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΠΡΙΓΑΔΑ «Στα μονοπάτια του Τσε»

Μπριγαδίστες από 21 χώρες τίμησαν τον Τσε

Στο διεθνές κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια (CIJAM), στο Καϊμίτο, περισσότεροι από 200 μπριγαδίστες, από 21 χώρες, που παίρνουν μέρος στη 2η διεθνή μπριγάδα αλληλεγγύης «Στα μονοπάτια του Τσε», τραγούδησαν την περασμένη Δευτέρα, το γνωστό σε όλους τραγούδι «Hasta siempre, Comandante», σε μια συγκινητική τιμητική τελετή, που αποτέλεσε και την έναρξη του προγράμματος των δύο εβδομάδων μπριγάδας. Θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά μέρη που σχετίζονται με τον Ηρωικό Αντάρτη στα πλαίσια της 50ης επετείου από το θάνατό του στην Βολιβία.

Το εμβληματικό θέμα του τραγουδιού του Κάρλος Πουέμπλα τράνταξε την αίθουσα θεάτρου του CIJAM, όπου έγινε το επίσημο καλωσόρισμα της αποστολής από τον Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ, πρόεδρο του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών, ο οποίος τόνισε ότι ο Τσε αποτελεί τη μεγαλύτερη έκφραση αλληλεγγύης «για την οποία βρίσκεστε όλοι εδώ» και υπογράμμισε ότι η παρακαταθήκη του είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ, τόσο στην ήπειρό μας όσο και στον κόσμο.


Ανέφερε πόσο σημαντικά είναι τα διδάγματα και το παράδειγμα του Τσε και του Φιντέλ, διαβεβαιώνοντας ότι η Κούβα ακολούθησε και θα συνεχίσει να ακολουθεί το δρόμο της αλληλεγγύης και του διεθνισμού και κάλεσε σε ενότητα για τη δικαιοσύνη των λαών, κάνοντας ειδική μνεία στην Μπολιβαριανή Επανάσταση της Βενεζουέλας «την οποία όλοι έχουμε το καθήκον να την υπερασπίσουμε», τόνισε.

Με την Βενεζουέλα, την Κούβα, τον Φιντέλ και τον Ραούλ, θα είμαστε μαζί σε αυτή τη μάχη για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, και την αλληλεγγύη, κατέληξε.
Οι μπριγαδίστες θα επισκεφτούν ιστορικά μέρη που σχετίζονται με τον Τσε στην Αβάνα, το Πινάρ ντελ Ρίο, τη Σάντα Κλάρα και το Σάνκτι Σπίριτους. Θα συναντηθούν επίσης, με παλιούς μαχητές.

Η έναρξη του προγράμματος της μπριγάδας, που θα διαρκέσει 15 μέρες και στην οποία συμμετέχει και ελληνική αντιπροσωπεία, συνεχίστηκε με συζήτηση με συντρόφους του Τσε στη δουλειά και στον αγώνα. Στο κάμπινγκ οι μπριγαδίστες θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν εθελοντική εργασία και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους κοινωνικών και νεολαιίστικων οργανώσεων.


Μεταξύ άλλων, η μπριγάδα θα επισκεφτεί την Πλατεία της Επανάστασης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στην Σάντα Κλάρα, και θα συμμετέχει στις κεντρικές εκδηλώσεις για την επέτειο. Επίσης, στις 13 Οκτώβρη είναι προγραμματισμένη εκδήλωση αλληλεγγύης στο CIJAM. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια