21 Ιουλίου 2017

Επιμένει η φλόγα της εξέγερσης στην “Μεγάλη Πατρίδα”

Αβάνα, 17 Ιούλη (ACN) – Η φλόγα της εξέγερσης εξακολουθεί να καίει στην Μεγάλη Πατρίδα του Μπολίβαρ και του Μαρτί, δήλωσε ο Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ Καμπρέρα, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), ο οποίος συμμετείχε επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κούβας στην 23η Συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο στη Μανάγκουα της Νικαράγουα.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στην συνάντηση των προοδευτικών κινημάτων o Μπαλαγκέρ Καμπρέρα μετέφερε τον χαιρετισμό του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και του κουβανικού λαού και μια θερμή αγκαλιά στο Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης και στον λαό της Νικαράγουα, σύνθεση της επαναστατικής σκέψης και του ιδανικού της δικαιοσύνης.

Τόνισε ότι ο Σαντινισμός είναι η ιστορική αναφορά του αγώνα για την εθνική απελευθέρωση, του αντιιμπεριαλισμού, του διεθνισμού και της αλληλεγγύης στην ήπειρο, που υπό την σκέψη του Σαντίνο και την διεύθυνση του Ντανιέλ Ορτέγκα και της Ροσάριο Μουρίγιο βρίσκονται αντιμετωπίζουν σήμερα την επίθεση της αυτοκρατορίας.

Επεσήμανε ότι το Φόρουμ του Σάο Πάολο συνεδριάζει για άλλη μια φορά στην Λατινική Αμερική και η λατινοαμερικάνικη αριστερά καλείται να προβληματιστεί πάνω στα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να σχεδιάσει στρατηγική για την αντιμετώπιση της τοπικής δεξιάς και του ιμπεριαλισμού των γιάνκις.

Είναι σημαντικό – σημείωσε - να τεθούν στη συζήτηση δύο σημαντικά ζητήματα: Tα κόμματα της αριστεράς να συνεχίσουν, στο βαθμό που είναι ικανά, να μετατρέπουν την δυσαρέσκεια των μαζών σε πολιτική δράση και το ζήτημα του αγώνα για την κατάληψη της εξουσίας.

Ο Μπαλαγκέρ τόνισε ότι σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο το ιδανικό της Επανάστασης, που προσδιορίζεται από πολλούς από τους περιορισμούς των αριστερών κυβερνήσεων και όχι από τις κολοσιαίες πρόοδους που έχουν επιτευχθεί στο επίπεδο της διαφύλαξης της κυριαρχίας και της κοινωνικής τάξης.

Η ιδεολογική πάλη διεξάγεται όχι μόνο ενάντια στον ταξικό εχθρό, αλλά μερικές φορές και μέσα στις δικές μας γραμμές στη βάση της βιωσιμότητας των επαναστατικών αλλαγών και της ικανότητας να τις εφαρμόσουμε στην πράξη. Αυτό πρέπει απαραίτητα να οδηγήσει στη διαρκή αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για την αλλαγή.

O Μπαλαγκέρ Καμπρέρα επιβεβαίωσε ότι το Φόρουμ του Σάο Πάολο εξακολουθεί να είναι ένας πρωταγωνιστικός πολιτικός παράγοντας στην περιοχή και ότι το ντοκουμέντο “Συναίνεση για την Δική μας Αμερική” βρίσκεται στο κέντρο των προσπαθειών για την επίτευξη μιας κοινής αντίληψης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και την εφικτή επίλυσή τους.

http://www.acn.cu/cuba/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια