19 Νοεμβρίου 2016

O Γιάννης Κουνέλλης εκθέτει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Αβάνας


Αβάνα, 15 Νοέμβρη (ACN)O διάσημος έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Κουνέλλης, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Arte Povera (Φτωχή Τέχνη) θα παρουσιάσει μια προσωπική του έκθεση στις 24 Νοέμβρη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Wifredo Lam της πρωτεύουσας.
Η Arte Povera είναι ένα κριτικό καλλιτεχνικό ρεύμα που εμφανίστηκε στην Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του 60 και περιέλαβε μια ριζική αλλαγή καθώς μετέφερε την τέχνη των επίπεδων επιφανειών στις εγκαταστάσεις, με τη χρήση φυσικών υλικών και αποβλήτων.
Στα έργα του ο Κουνέλλης χρησιμοποιεί επίσης, ζωντανά ζώα, φωτιά, χώμα, λινάτσα ή χρυσό και αντικαθιστά την επιφάνεια των κάδρων του με κρεβάτια, πόρτες, παράθυρα ή χρησιμοποιεί τα ίδια τα κτίρια των εκθεσιακών χώρων καθώς και βιομηχανικούς χώρους, ως προβολείς της δημιουργία του.

Με αυτό τον τρόπο αναζητά το μέσον για να συνδέσει την τέχνη με την φύση, την κοινωνία και την σύγχρονη πραγματικότητα.
Ο καλλιτέχνης, ο οποίος ζει σήμερα στη Ρώμη, έχει παρουσιάσει τα έργα του σε μεγάλα μουσεία και χώρους τέχνης σε όλο τον κόσμο, όπως στο Tate Modern Gallery του Λονδίνου, το Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, στο Εθνικό Μουσείο Κέντρο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία της Μαδρίτης, καθώς και στην Bienal της Βενετίας.
H τεχνοτροπία του χαρακτηρίζεται από οπτική και εννοιολογική δύναμη και ποιότητα που τον έχει καθιερώσει σαν έναν από τους πιο πολύπλοκους και συναρπαστικούς μεταπολεμικούς καλλιτέχνες.
Σύμφωνα με τους κριτικούς, ο Κουνέλλης είναι ένας βιρτουόζος που υπερασπίζεται την τέχνη ως πεδίο συλλογισμού.
Το έργο του διακρίνεται για την δημιουργία εξαιρετικών ποιητικών συνθέσεων με οργανικά και βιομηχανικά υλικά, που στα χέρια του αποκτούν πολλαπλές έννοιες και είναι σε θέση να προτείνουν φιλοσοφικούς και υπαρξιακούς συλλογισμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια