6 Νοεμβρίου 2016

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια στην Κούβα


Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν στην Κούβα τα ηλεκτρικά μηχανάκια και η χρήστες τους αυξήθηκαν αναλογικά με τα μεσαία στρώματα, καθώς το κόστος για την εισαγωγή ενός ηλεκτρικού μοτοποδηλάτου, είναι 1.200 - 1.500 cuc (1cuc=1$).

Όπως είναι φυσικό έγινε γρήγορα ένα δημοφιλές μέσο μετακίνησης για την νεολαία και γρήγορα εντάχθηκε στην μεγάλη ποικιλία μέσων μετακίνησης που μπορεί να δει κανείς στους κουβανικούς δρόμους, ιδιαίτερα στην επαρχία.

Εμείς δυσκολευτήκαμε λίγο, γιατί συνηθισμένοι στον θόρυβο της εξάτμισης, αυτά που δεν κάνουν καθόλου θόρυβο μας έχουν κάνει να πεταχτούμε πολλές φορές εμφανιζόμενα από το πουθενά. Η αλήθεια είναι ότι το κουβανικό κράτος προωθεί την χρήση τους, καθώς τα τέλη εισαγωγής ενός τέτοιου μεταφορικού μέσου είναι 200 cuc με αποτέλεσμα, όπως αναφέραμε ήδη, να μην ξεπερνά το συνολικό του κόστος τα 1500 cuc.

H μόνη τελωνειακή δέσμευση είναι να έχουν ισχύ μέχρι 1000 watt και η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξουν να μην ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα.

Έτσι λοιπόν εντάχθηκε και το ηλεκτρικό μηχανάκι στην καθημερινότητα της μετακίνησης των κουβανών και όπως ισχύει και με τα άλλα μέσα μεταφοράς, σπάνια θα δεις στο δρόμο μηχανάκι μόνο με τον οδηγό, πάντα μεταφέρουν και κάποιον ακόμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια