12 Νοεμβρίου 2016

Πάνω από το 60% των κλινικών δοκιμών στην Κούβα αναζητούν θεραπεία για τον καρκίνο

Το 67% των κλινικών ερευνών που διεξάγονται στην Κούβα αναζητούν μια αποτελεσματική θεραπεία για διάφορες μορφές καρκίνου. Αυτό έγινε γνωστό κατά την διάρκεια του 11ου Διεθνούς Εργαστηρίου Σχεδιασμού και Διεξαγωγής Κλινικών Δοκιμών , που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα.

Συνολικά, διεξάγονται 98 κλινικές δοκιμές στο νησί για διάφορους τύπους ασθενειών, δήλωσε ο Αλμπέρτο Ερνάντες, διευθυντής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Κλινικών Δοκιμών (CENCEC). Τα θεραπευτικά εμβόλια που δημιουργήθηκαν στο Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) και στο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) στην Αβάνα και σε άλλα ιδρύματα της χώρας, είναι το πιο πολλά υποσχόμενο επίτευγμα μέχρι αυτή την στιγμή.

Το Κουβανικό Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας και το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Roswell Park της Νέας Υόρκης, υπέγραψαν συμφωνία να εξάγουν αυτό το έτος στις ΗΠΑ το θεραπευτικό εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα Cimavax-EGF που δημιουργήθηκε στο νησί.

Ο Ερνάντες επεσήμανε ακόμη ότι είναι προσανατολισμένοι στην αντιμετώπιση και άλλων ασθενειών όπως καρδιοαγγειακές, νευρολογικές και δερματολογικές παθήσεις, όμως η προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως στον καρκίνο γιατί αυτός και οι καρδιακές παθήσεις είναι η πρώτη αιτία θανάτου στο νησί.

Το CENEC μέσα σε 25 χρόνια έχει διεξάγει περισσότερες από 150 έρευνες και έχει δημιουργήσει πάνω από 28 κουβανικά προϊόντα βιοτεχνολογίας και χημικής φαρμακευτικής βιομηχανίας για την αντιμετώπιση δερματολογικών, όπως η λεύκη, καθώς και καρδιοαγγειακών και νευρολογικών παθήσεων.

Είναι τέλος, ο πρώτος οργανισμός στη Λατινική Αμερική που έχει πιστοποιηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

http://www.cubadebate.cu/noticias/2016/11/11/mas-del-50-de-los-ensayos-clinicos-de-cuba-buscan-tratamiento-contra-el-cancer/#.WCdEOlL_qHw



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια