22 Νοεμβρίου 2016

Η Αβάνα μου 497 ετών




Η Αβάνα έχει γενέθλια, αυτή που κάποτε ιδρύθηκε και αποικίστηκε από τους Ισπανούς, καταλήφθηκε από τους Εγγλέζους υπέστη την επέμβαση των βορειοαμερικανών και εδώ και μισό αιώνα έχει κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό εκατομμυριίων κουβανών και ξένων φίλων.


Χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο την θεωρούν Πόλη Θαύμα, καθώς την κοσμούν σημαντικά μνημεία-κληρονομιά της ανθρωπότητας, όπως τα κανόνια του Ηotel Nacional, το οχυρωματικό της σύστημα και η Ηabana Vieja (παλιά Αβάνα), στοιχεία που την κάνουν πιο όμορφη, μοναδική και μαγευτική.

Σημαντικά κτίρια με κοινωνικό αντίκτυπο έχουν υποστεί επισκευή και αναπαλαίωση όπως το Capitolio, προσεχώς έδρα του Κοινοβουλίου, το Gran Teatro de La Habana Alicia Alonso, η λεωφόρος Prado, το Λατινοαμερικάνικο Στάδιο, το παγωτατζίδικο Coppelia, ο κινηματογτάφος Yara ή η πιτσαρία Buona Sera.

Και τέλος, η θρυλική Melecon, η παραλιακή λεωφόρος – σήμα κατατεθέν την πόλης. Αυτά και πολλά άλλα – όμορφα και άσχημα – είναι η Αβάνα μου, τρία μόλις χρόνια πριν συμπληρώσει πέντε αιώνες ιστορία .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια