25 Ιουλίου 2016

Ο έλληνας μπριγαδίστας μιλάει στην Granma

De Grecia vino Lazaros Kikidis

Ολοκληρώθηκε στις 22 Ιούλη 2016, η 46η Ευρωπαϊκή μπριγάδα “Χοσέ Μαρτί” που είχε ξεκινήσει στις 5 του ίδιου μήνα με τη συμμετοχή πάνω από 100 μπριγαδιστών , ανάμεσά τους και 20 Έλληνες. 

Στα πλαίσια δημοσιεύματος της εφημερίδας Granma για τη λήξη της μπριγάδας, o Λάζαρος Κικίδης μίλησε στην εφημερίδα για την κατάσταση στην Κούβα και στην Ελλάδα. 

[...] Ο έλληνας Λάζαρος Κικίδης, ο οποίος συμμετέχει για δεύτερη φορά στην μπριγάδα, θαυμάζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο νησί κατά την διαδικασία εφαρμογής οικονομικής και κοινωνικής επικαιροποίησης, που τέθηκε στο 6ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας που πραγματοποιήθηκε το 2010. 

Τόνισε ότι ο λαός της Κούβας δίνει καθημερινά μαθήματα στον κόσμο, για το πως να αγωνιστεί για την κυριαρχία του και ενάντια στις αδικίες του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο είναι αρπακτικό για τους ανθρώπους. 

Δήλωσε επίσης ότι η χώρα του αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τα σκληρά σχέδια νεοφιλελεύθερης προσαρμογής που επιβλήθηκαν από την λεγόμενη Τρόικα, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Κικίδης, δάσκαλος στο επάγγελμα, αναφέρθηκε σε όλη την δραστηριότητα που αναπτύχθηκε για την απελευθέρωση των Πέντε κουβανών ηρώων, που παρέμειναν άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ για περισσότερο από 16 χρόνια και είπε ότι ένοιωσε μεγάλη ευτυχία όταν αποφυλακίστηκαν αυτοί οι πατριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια