5 Ιουλίου 2016

Έφτασε στην Κούβα η 46η Ευρωπαϊκή μπριγάδα “Χοσέ Μαρτί”

20 Έλληνες στην 46η Ευρωπαική Μπριγάδα στην Κούβα
www.cubasi.cu

Η 46η Ευρωπαϊκή μπριγάδα “Χοσέ Μαρτί”, ομάδα που διατηρεί στενούς δεσμούς με την αλληλεγγύη στην Κούβα, έφτασε σήμερα στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια (CIJAM) στο Καιμίτο της επαρχίας Αρτεμίσα.

Από το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λάων (ICAP) έγινε γνωστό ότι η μπριγάδα απότελείται από 105 μέλη από 16 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Δανία, η Σουηδία και η Ρωσία και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο μνημείο του κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Σάντα Κλάρα.


Στην περιοχή του Μαιμίτο οι μπριγαδίστες θα έχουν συναντήσεις με παιδιά, νέους και εργαζόμενους της κοινότητας Γουαγιαβάλ και θα πραγματοποιήσουν αγροτικές εργασίες για να ενισχύσουν την γεωργία, τον βασικό οικονομικό τομέα της περιοχής.

Θα πραγματοποιήσουν επίσης συναντήσεις με κουβανούς διεθνιστές γιατρούς που αγωνίστηκαν ενάντια στον ιο Έμπολα σε χώρες της Αφρικής και θα λάβουν μέρος σε διαλέξεις σχετικά με την διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια