16 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον οι εκδηλώσεις κατά του αποκλεισμού (εμπάργκο)



Ξεκίνησαν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, οι «Ημέρες Δράσης Ενάντια στο αποκλεισμό», που θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή και οργανώνονται από τη “Διεθνή Επιτροπή Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια των Λαών” (IFCO) και τους “Πάστορες για την Ειρήνη” με την υποστήριξη των ομάδων αλληλεγγύης με την Κούβα στις ΗΠΑ. 


Στο τριήμερο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ καθώς και σε άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Σουηδία και η Ελβετία. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν ότι έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 41 παρεμβάσεις στο Κογκρέσο, από τις οποίες, 37 σε Γερουσιαστές και 7 σε Αντιπροσώπους.

Οι αντιπρόσωποι στην συνάντηση προέρχονται από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Πουέρτο Ρίκο, και ανάμεσά τους παρευρίσκονται οι συγγραφείς και ακαδημαϊκοί Stephen Kimber, John Kirk και ο Arnold Αugust από τον Καναδά, ο Πορτορικένιος πατριώτης Rafael Miranda και η Jan Susler, δικηγόρος του Oscar López Rivera, αγωνιστή της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές των ΗΠΑ εδώ και πάνω από 34 χρόνια. Συμμετέχουν επίσης θρησκευτικοί και κοινωνικοί ακτιβιστές, δικηγόροι, συνδικαλιστές, καθώς και απόφοιτοι της Λατινοαμερικάνικης Ιατρικής Σχολής (ELAM) της Αβάνας.

Θα παρουσιαστεί επίσης το ντοκιμαντέρ “Maestra” (δασκάλα), της Catherine Murphy για την εκστρατεία ενάντια στον Αναλφαβητισμό στην Κούβα, και θα τιμηθεί η μνήμη των Saul Landau και Lucius Walker, μεγάλων φίλων της Κούβας που πέθαναν το Σεπτέμβρη καθώς και η Έκθεση Φωτογραφίας του Bill Hackwell με θέμα “ Οι Πέντε Κουβανοί επέστρεψαν. Μια ολόκληρη χώρα γιορτάζει”, η οποία θα παρουσιαστεί σε μια εκκλησία Βαπτιστών, καθώς και διάφορα σεμινάρια και συζητήσεις.

Περισσότερες από 60 οργανώσεις από διάφορες χώρες δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό το τριήμερο καταγγελίας του οικονομικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού (εμπάργκο) που έχει επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα για πάνω από μισό αιώνα, με στόχο τη λιμοκτονία και τις αναγκαίες του κουβανικού λαού, που αντιστέκεται με αξιοπρέπεια στις συνέπειες αυτής της πολιτικής γενοκτονίας.

Μαζί με τις πολυάριθμες βορειοαμερικάνικες οργανώσεις, συμμετέχουν και οι la Alba-France (Γαλλία), Australia-Cuba Friendship Society (Αυστραλία), Bangladesh Sramik Federation (Μπαγλαντές), Canadian Network on Cuba (Τορόντο / Καναδάς), Club Argentino de Periodistas Amigos de Cuba (Αργεντινή), καθώς και άλλες οργανώσεις από Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελ Σαλβαδόρ, Δανία, Γκάμπια, Γουιάνα, Βέλγιο, Λίβανο, Ρωσία, Κένυα και Σουηδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια