8 Ιουνίου 2015

Το κουβανικό εμβόλιο Heber Provac για τον καρκίνο του προστάτη παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Βιοτεχνολογίας


Το φάρμακο το οποίο ήδη βρίσκεται στην Τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του, παρουσιάστηκε στο 7ο Ειδικό  Τεχνολογικό Φόρουμ Βιοτεχνολογίας.

Ο  Jesús Junco, γιατρός  του Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας της επαρχίας Καμαγουέι, εξήγησε ότι το εμβόλιο  Heber Provac  που χρησιμοποιείται ως δραστικό συστατικό, προετοιμάζεται για την τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του.

Ανέφερε επίσης ότι η πρώτη φάση υλοποίησης ξεκίνησε με οκτώ ασθενείς από το Καμαγουέι, ηλικίας 18 έως 81 ετών  στους οποίους δοκιμάστηκε αρχικά και οι οποίοι εμφάνισαν μια σημαντική εξέλιξη της νόσου.

Η θεραπεία, που αποτελείται από επτά ενέσεις, απέδωσε  αποτελέσματα στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης, σχεδόν μέχρι τα επίπεδα  ευνουχισμού , και ρυθμίζοντας σε φυσιολολογικά επίπεδα τους  ορολογικούς δείκτες.

Αυτό οδήγησε στη μαζική εφαρμογή της θεραπείας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο  Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν  σε Holguin η οποία ολοκληρώθηκε το 2013, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, και ήδη προγραμματίζεται η επόμενη φάση στις επαρχίες Σαντιάγο ντε Κούβα,  Γκουαντάναμο,  Mατάνσας  και Αβάνα.

Στο Φόρου συμμετείχαν επίσης  6 γιατροί από το Ολγίν, οι οποίοι συμμετείχαν στην κουβανική μπριγάδα καταπολέμησης του Έμπολα στη Δυτική Αφρική , οι οποίο μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ την εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο ανθρωπιστικό αυτό έργο.

Η ημερίδα    περιελάμβανε  παρουσίαση έκθεσης ελέγχου   για την   προετοιμασία φυτικών φαρμάκων και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Heberfrón σε ασθενείς με καρκινώματα βασικών κυττάρων.

Χρηματοδοτήθηκε από το Επαρχιακό Συμβούλιο του Κέντρου Ανοσιολογίας και Βιολογίας  και συμμετείχαν θεσμικοί φορείς όπως ο φαρμαλευτικός  Όμιλος LABIOFAM και το Περιφερειακό Τμήμα του Υπουργείου Επιστημών,Τεχνολογίας και Περιβάλοντος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια