30 Απριλίου 2015

Πρωτομαγιά 2015: Γιορτή Ενότητας



Μία γεύση της χαράς, της ενότητας και της μαχητικότητας  που θα βιώσουν όσοι βρεθούν στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Επανάστασης Χοσέ Μαρτί, στη φετινή   Πρωτομαγιά, Διεθνή Ημέρα των Εργαζομένων,  έλαβαν οι συμμετέχοντες στην προπαρασκευαστική ολομέλεια που έλαβε χώρα στο θέατρο Λάζαρο Πένια στην Αβάνα. 

H Μερσέντες Λόπες Ασέα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Κόμματος, Αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου και Α Γραμματέας του κόμματος στην Αβάνα,  ο Ουλίσες  Γκιλάρτε ντε Νασιμιέντο, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Συνδικάτου Εργαζομένων της Κούβας, η  Γιουνάσκι  Βακέρο Κρέσπο, Πρώτος Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών, προέδρευσαν στην ολομέλεια στην οποία ανακοινώθηκαν  οι οργανωτικές λεπτομέρειες της μαζικής προλεταριακής παρέλασης  που θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί με επικεφαλής το Συνδικάτο των Εργαζομένων στην Υγεία, στο μπλοκ του οποίου θα βρίσκονται οι 100 διεθνιστές  της μπριγάδας Χένρι Ριβ,  οι οποίοι  αντιμετώπισαν την επιδημία του Έμπολα σε πολλές χώρες της Αφρικής.



1 σχόλιο:

  1. ΣΙΚΑΓΟ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886
    Με αίτημα αιχμής την καθιέρωση του 8ωρου ξεσπούν μεγαλειώδεις απεργίες χιλιάδων εξαθλιωμένων εργατών που αργοπέθαιναν δουλεύοντας σα δούλοι από 12 ως 16 ώρες την ημέρα. Οι απεργοί εργάτες του Σικάγο αντιμετωπίζονται με ωμή βία από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τους πληρωμένους μπράβους των εργοδοτών. Επακολουθούν σφοδρές συγκρούσεις. Στη συνέχεια, μέσω μιας στημένης δίκης-παρωδίας, 4 πρωτοπόροι μαχητές απεργοί της εξέγερσης οδηγούνται στις αγχόνες. Ατρόμητοι οι ηρωικοί μελλοθάνατοι τραγουδούν επαναστατικούς ύμνους του εργατικού κινήματος, ενώ ακόμη και την ύστατη ώρα, μπροστά στα ικριώματα, καταγγέλλουν με γενναιότητα το ένοχο σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς. Ένας από αυτούς, ο Αύγουστος Σπάις, θα φωνάξει πριν τον κρεμάσουν: «Θα έρθει κάποτε ο καιρός που η σιωπή του θανάτου μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές μας που στραγγαλίζετε εδώ σήμερα»! Τα επόμενα χρόνια το 8ωρο κατοχυρώνεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια