13 Μαρτίου 2015

José Antonio Echeverría: Σύμβολο επαναστατικής ζωής



José Antonio Echeverría Bianchi. Ηγέτης των Φοιτητών, Κουβανός επαναστάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των φοιτητών (FEU) (1954-1957), ιδρυτής του  Επαναστατικού Διευθυντηρίου (Directorio Revolucionario)  ένοπλου τμήματος της FEU, και ένας από τους κύριους αντιπάλους της δικτατορίας του Φουλχένσιο Μπατίστα.
Υπέγραψε μαζί με τον Φιντέλ Κάστρο, την επιστολή του Μεξικού, που ένωσε την FEU  με το “Κίνημα  26 Ιουλίου”  για την απελευθέρωση της Κούβας. Ο Ετσεβερία έπεσε στην μάχη στις 13 Μαρτίου του 1957 στα γεγονότα της 13ης Μαρτίου του 1957 που αποσκοπούσαν στην εκτέλεση του δικτάτορα.  

Η Ομοσπονδία Φοιτητών (FEU) θα αποτίσει φόρο τιμής στον José Antonio Echeverría  και στους συντρόφους του στις 13 Μαρτίου, 58η επέτειο της κατάληψης του (ραδιοφωνικού σταθμού) Radio Reloj και της επίθεσης στο Προεδρικό Μέγαρο. 





Η Roxana Fernández, μέλος της εθνικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Φοιτητών (Κούβας) δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης αυτής της ηρωικής πράξης στον τόπο  όπου έπεσε (έξω από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας)  ο Επίτιμος Πρόεδρος της  FEU, όπως επίσης και στο Νεκροταφείο Colon της Αβάνας. 

Στην συνέχεια  οι φοιτητές της πρωτεύουσας θα συμμετάσχουν σε ραδιοφωνική εκπομπή του  Ράδιο Reloj (Ρολόι) με τους εργαζόμενους του σταθμού, που προηγούμενα θα έχει μεταδώσει την κύρια εκδήλωση  για την επέτειο που θα πραγματοποιηθεί στο σημερινό Μουσείο της Επανάστασης (τότε Προεδρικό Μέγαρο). Σε όλα τα  Πανεπιστήμια της χώρας θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης για εκείνους τους νέους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κούβας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια