7 Μαρτίου 2015

Χαιρετισμός Δικτύου Bloggers La Red Solid@ria Griega στην εκδήλωση για την 2η επέτειο θανάτου του Ούγκο Τσάβες

Λουκία Κώνσταντίνου
Χαιρετίζοντας και εμείς με τη σειρά μας την σημερινή εκδήλωση, με αφορμή την 2η επέτειο του θανάτου του Επαναστάτη ηγέτη της Βενεζουέλας Comandante Ούγκο Τσάβες Φρίας, θα θέλαμε να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας, αλλά και στήριξης στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. 



Το Δίκτυο Bloggers La Red Solid@ria Griega  στηρίζει συστηματικά την Βενεζουέλα, την Κούβα, αλλά και ολόκληρη τη Λατινική Αμερική μεταφράζοντας και δημοσιεύοντας ειδήσεις, άρθρα και γεγονότα από την καθημερινότητα, την ζωή και τον πολιτισμό αυτής της ηπείρου  που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συζητιέται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από όταν ξεκίνησε η μπολιβαριανή επανάσταση στην Βενεζουέλα, με την άνοδο του Ούγκο Τσάβες στην εξουσία, δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται έναν μιντιακό πόλεμο παγκοσμίως, διαστρέβλωσης της κατάστασης και κατασυκοφάντησης τόσο της επαναστατικής διαδικασίας του λαού της Βενεζουέλας, όσο και του ηγέτη της. 

Είναι ο ίδιος πόλεμος κατασυκοφάντησης που δέχεται πάνω από 50 χρόνια τώρα, και ο λαός της Κούβας.

 Χύθηκε πολύ μελάνι εντός και εκτός των συνόρων για να μας πείσουν, πως τα κοινωνικά μέτρα της μπολιβαριανής κυβέρνησης απέτυχαν, πως η δημοκρατία εξαφανίστηκε. Επιμελώς κρύβουν τον αδυσώπητο οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας, από εταιρίες που κατακρατούν προϊόντα για να δημιουργήσουν τεχνητές ελλείψεις αγαθών. 

Δεν λένε κουβέντα για το ότι η πλειοψηφία των νεκρών στα περσινά επεισόδια ήταν πολίτες από τις συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης, που πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα. ‘’Ξεχνούν’’ να αναφέρουν τις εξωτερικές παρεμβάσεις, τις προσπάθειες πραξικοπήματος με πολύ πρόσφατη αυτήν πριν περίπου 3 εβδομάδων, που αν δει κανείς τα γεγονότα θα καταλάβει πως δεν ήταν απλά μια ενέργεια κάποιων στρατιωτικών, αλλά ένα καλά μελετημένο σχέδιο με ονοματεπώνυμο και την ανάλογη εξωτερική στήριξη.

Αυτό που γίνεται σήμερα στην Βενεζουέλα δεν είναι τίποτα άλλο από μια  εντατική προσπάθεια από την οικονομική ολιγαρχία της χώρας και τη φασιστική δεξιά,  όχι μόνο αποσταθεροποίησης, αλλά και ανατροπής με όλα τα μέσα, νόμιμα και παράνομα, της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο  και την κατάργηση του Συντάγματος της χώρας. Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σκληρό ταξικό πόλεμο σε πλήρη εξέλιξη. 

Οι επιθέσεις αυτές και το αν θα περάσουν ή όχι, έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για την ίδια τη Βενεζουέλα αλλά και την υπόλοιπη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Αν τα σχέδια τους επιτύχουν, θα είναι τεράστια ήττα και για τους εργαζόμενους και τα κινήματα όλου του κόσμου.
Θεωρούμε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο λαός της Βενεζουέλας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας και την στήριξή μας. Εμείς, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, με τις λιγοστές και ταπεινές μας δυνάμεις θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους, προσπαθώντας να διαδίδουμε την αλήθεια και αυτό που επιμελώς αποσιωπούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Στην Ελλάδα της κρίσης, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα κάθε λαού να αγωνίζεται και να επιλέγει το δρόμου του, αυτόν της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, διακηρυγμένο στόχο της μπολιβαριανής επαναστατικής διαδικασίας.
Στον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας έχουμε να πούμε ένα μόνο πράγμα:


 Chavez vive, la lucha sigue

Πέμπτη 05/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια