23 Μαρτίου 2015

Ο κουβανικός κροκόδειλος

ο κουβανικός κροκόδειλος

Ciénaga de Zapata, Cuba. – Η μελέτη των πληθυσμών των κροκοδείλων στο Βάλτο Ζαπάτα (Ciénaga de Zapata) στον ομώνυμο Δήμο της επαρχίας Ματάνσας, επιβεβαιώνουν τη διατήρηση και την ανάπτυξη αυτού του είδους που ζει και αναπαράγεται σε αυτόν τον υγρότοπο.

Τα στατιστικά στοιχεία παραπέμπουν στη διατήρηση των συνθηκών σε αυτή την ειδική ζώνη της χώρας, που κάτω από διεθνείς επιστημονικούς όρους αναπαράγεται σε συνθήκες αιχμαλωσίας αυτό το είδος σαυροειδούς.


Ο κουβανικός κροκόδειλος (Crocodylus rhombifer) είναι από τους μικρότερους του είδους, παρακολουθείται και ελέγχεται η πρόοδος του πληθυσμού του μέχρι σήμερα, μέσω συστηματικής μελέτης στον βιότοπό τους στη  χερσόνησο νότια του Ματάνσας.

Ο βιότοπος των κροκοδείλων στο   Ciénaga de Zapata είναι προστατευμένη περιοχή, φυσική κληρονομιά της Κούβας και θεωρείται ο καλύτερος και πιο διατηρημένος υγρότοπος της Καραϊβικής.


Σημείωση: O Βάλτος Ζαπάτα βρίσκεται στον γνωστό Κόλπο των Χοίρων που έγινε η βορειοαμερικάνικη μισθοφορική εισβολή απόβαση το 1961.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια