15 Φεβρουαρίου 2015

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Αβάνας - 2015


Η 24η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Αβάνας – 2015,   άνοιξε επίσημα το απόγευμα (12/2), στην αίθουσα  Nicolás Guillén στο κάστρο  San Carlos de la Cabaña  στην Αβάνα. Αφιερωμένη στην Ινδία, που είναι η τιμώμενη χώρα, και στους συγγραφείς Olga Portuondo Zúñiga  και  Leonardo Acosta, η μεγάλη λογοτεχνική εκδήλωση της Kούβας, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό στις 13 Φλεβάρη. 


Η Έκθεση θα φέρει στους αναγνώστες περισσότερους από 850 τίτλους και  πολλές προτάσεις που θα είναι διαθέσιμα στους αναγνώστες στους εκθεσιακούς χώρους του la Cabaña, την έδρα της εκδήλωσης αλλά και στους υπόλοιπους εκθεσιακούς χώρους που είναι  σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Για την Ινδία κυκλοφορούν 27 τίτλου από διάφορους εκδοτικούς οίκους.

Καταγράφεται σαν το πιο σημαντικό και ενοποιητικό   γεγονός της εκδοτικής κίνησης στην Κούβα, που από την ίδρυσή της το 1982, έχει καταξιωθεί ως σημείο αναφοράς για την έκθεση, εμπορία και προώθηση  της καλύτερης κουβανικής, λατινοαμερικάνικης  και παγκόσμιας λογοτεχνίας. 

Οι εκδηλώσεις της Έκθεσης θα ολοκληρωθούν στις 22  αυτού του μήνα στην πρωτεύουσα,  και θα συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιο  στην υπόλοιπη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια