1 Νοεμβρίου 2014

“Εritropoyetina Humana Recombinante”, Κούβα και Βραζιλία αναλύουν τα αποτελέσματα του φαρμάκου

Αβάνα-  Βραζιλία και Κούβα αντάλλαξαν επί δύο μέρες εμπειρίες σχετικά με  την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ερυθροποιητίνη, ένα αποτελεσματικό  φάρμακο βιοτεχνολογίας, για την αναιμία και διάφορες άλλες ασθένειες.
  Περισσότεροι  από εκατό ειδικοί  από τις δύο χώρες  συμμετείχαν  στο επιστημονικό συνέδριο «Κούβα – Βραζιλία: Γενίκευση της χρήσης ερυθροποιητίνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας » , που  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Συνεδριακό Μέγαρο στην Αβάνα, με στόχο να προωθήσει την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τα κλινικά αποτελέσματα και οφέλη  από την  χρήση του προϊόντος. 

Το φάρμακο αναπτύχθηκε στο κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Αβάνας, που ιδρύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1994.  Εισήχθη στην ιατρική πρακτική πριν από 15 χρόνια και έχει ωφελήσει περισσότερους από 250.000 ανθρώπους στην Κούβα και άλλες χώρες στις οποίες εξάγεται, κυρίως στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

Οι συζητήσεις  επικεντρώθηκαν  στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών και στην ανάλυση της ασφάλειας του προϊόντος,  με βάση τα ιατρικά αρχεία   σχεδόν είκοσι χωρών.

Οι ειδικοί τόνισαν ότι, η  ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ερυθροποιητίνη σαν μέρος των βασικών φαρμάκων, χρησιμοποιείται στο νησί στην αιμοκάθαρση, στην ογκο-αιματολογία και  στην νεογνολογία.

Το φάρμακο έχει παρουσιάσει  αποτελεσματικότητα σε ασθενείς με αναιμία,  χρόνια νεφρική νόσο, AIDS, καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, και στη θεραπεία της αναιμίας των προώρων νεογνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια