5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Φιντέλ για τον John McCain

Ή θα θριαμβεύσουν οι ιδέες της δικαιοσύνης ή η καταστροφή

Φιντέλ Κάστρο , 31/8/2014
Mετάφραση: prensa-rebelde.blogspot.gr

[…]  Όπως είναι γνωστό, ο John McCain ήταν ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στις εκλογές του 2008. Έγινε γνωστός σαν προσωπικότητα, όταν την εποχή που ήταν πιλότος καταρρίφθηκε την ώρα που το αεροπλάνο του βομβάρδιζε την πολυπληθή πόλη του Ανόϊ. 

Ένας πύραυλος των Βιετναμέζων τον πέτυχε εν πλήρη δράση και σκάφος και πιλότος έπεσαν σε μια παρακείμενη στα περίχωρα της πρωτεύουσας  λίμνη.Ένας παλιός βιετναμέζος στρατιώτης, αποστρατευμένος πια, που κέρδιζε την ζωή του  δουλεύοντας στην γύρω περιοχή, βλέποντας να πέφτει το αεροπλάνο και τον πιλότο τραυματισμένο να προσπαθεί να σωθεί, πήγε για να τον βοηθήσει.  Καθώς ο γέρος στρατιώτης πρόσφερε την βοήθειά του, μια ομάδα από τον πληθυσμό του Ανόϊ, που υπέφερε από τις επιθέσεις των αεροπλάνων, έτρεξε για να λογαριαστεί μ’ εκείνον τον δολοφόνο.  

Ο ίδιος στρατιώτης έπεισε τους γείτονες να μην το κάνουν, διότι ήταν πια κρατούμενος και όφειλαν να σεβαστούν την ζωή του. Οι ίδιες οι αρχές των γιάνκις επικοινώνησαν με την Κυβέρνηση και παρακάλεσαν να μην καταφερθούν εναντίον του πιλότου.

Και εκτός από τους κανονισμούς της Κυβέρνησης του Βιετνάμ, του σεβασμού των κρατουμένων, ο πιλότος ήταν γιός ενός Ναυάρχου του Στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είχε παίξει ξεχωριστό ρόλο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατείχε ακόμα σημαντικό πόστο.

Οι βιετναμέζοι είχαν πιάσει χοντρό ψάρι σ’ εκείνον τον βομβαρδισμό και, όπως είναι λογικό, σκεφτόμενοι τις αναπόφευκτες ειρηνευτικές συνομιλίες που όφειλαν να βάλουν τέλος στον άδικο πόλεμο που τους είχαν επιβάλλει, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις μαζί του, ο οποίος ήταν περιχαρής που θα έβγαζε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος από εκείνη την περιπέτεια. Αυτό, ασφαλώς, δεν μου το διηγήθηκε κανένας βιετναμέζος, ούτε και το είχα ρωτήσει ποτέ. Το διάβασα και συμφωνεί πλήρως με συγκεκριμένες λεπτομέρειες που έμαθα αργότερα. Επίσης διάβασα μια μέρα ότι ο Κος McCain είχε γράψει πως όταν ήταν κρατούμενος στο Βιετνάμ, κι ενώ τον βασάνιζαν, άκουσε ομιλίες στα ισπανικά που συμβούλευαν τους βασανιστές τι έπρεπε να κάνουν και πώς να το κάνουν. Ήταν ομιλίες Κουβανών, σύμφωνα με τον McCain. Η Κούβα δεν έστειλε ποτέ συμβούλους στο Βιετνάμ. Οι στρατιωτικοί του γνωρίζουν εκπληκτικά πώς να διεξάγουν τον πόλεμό τους.

Ο Στρατηγός Giap ήταν ένας από τους πιο εξαίρετους ηγέτες της εποχής μας, που στην Dien Bien Phu είχε την ικανότητα να τοποθετήσει το πυροβολικό στις πιο δύσβατες και πυκνές ζούγκλες, κάτι που οι γιάνκηδες και οι ευρωπαίοι στρατιωτικοί θεωρούσαν αδύνατο. Μ’ αυτά τα κανόνια έβαλλαν από ένα τόσο κοντινό σημείο, όπου ήταν αδύνατον να τους εξουδετερώσουν χωρίς οι πυρηνικές βόμβες να επηρεάσουν και τους ίδιους τους εισβολείς. Οι υπόλοιποι κατάλληλοι χειρισμοί που έγιναν, όλοι δύσκολοι και πολύπλοκοι, επέβαλλαν στις πολιορκημένες ευρωπαϊκές δυνάμεις την ταπεινωτική παράδοση.

Ο πανούργος  McCain επωφελήθηκε όσο το δυνατό περισσότερο από τις στρατιωτικές ήττες των γιάνκις και των ευρωπαίων εισβολέων. Ο Νίξον δεν μπόρεσε να πείσει τον σύμβουλό του της Εθνικής Ασφάλειας, τον Χένρι Κίσινγκερ, να αποδεχθεί την ιδέα που είχε ο ίδιος ο Πρόεδρος, όταν σε στιγμές χαλάρωσης του έλεγε, γιατί δεν τους ρίχνουμε καμιά από αυτές τις βομβίτσες Χένρι; Η πραγματική βομβίτσα έπεσε όταν οι άνθρωποι του Προέδρου προσπάθησαν να κατασκοπεύσουν τους αντιπάλους τους του κόμματος της αντιπολίτευσης. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτό!


Εκτός απ’ αυτό, το πιο κυνικό του Κου McCain ήταν η συμπεριφορά του στην  Εγγύς Ανατολή. Ο γερουσιαστής McCain είναι ο πιο αδιαμφισβήτητος σύμμαχος του Ισραήλ, μπλεγμένος στα πλοκάμια της Μοσάντ, κάτι που ούτε ο χειρότερος αντίπαλος δεν θα ήταν ικανός να φανταστεί. Ο McCain συμμετείχε μαζί μ’ αυτή την (μυστική) υπηρεσία στην δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους που πήρε στην κατοχή του ένα αρκετά υπολογίσιμο και ζωτικό μέρος του Ιράκ, καθώς και όπως επιβεβαιώνεται, το ένα τρίτο του εδάφους της Συρίας. Αυτό το Κράτος ζει με έσοδα από πολυεκατομυριούχους και απειλεί την Σαουδική Αραβία και άλλα Κράτη αυτής της περίπλοκης περιοχής που προμηθεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα του παγκόσμιου καυσίμου. […]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια