3 Σεπτεμβρίου 2014

Η Κούβα παρουσιάζει νέα προϊόντα για την καταπολέμηση του καρκίνου




H φαρμακευτική εταιρεία  “Labiofarm”  που εξειδικεύεται  στα φάρμακα για τον καρκίνο, θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβρη  νέα προϊόντα για την αντιμετώπιση της νόσου  κατά την διάρκεια Συνεδρίου στην Αβάνα.

Η μεγάλη εκδήλωση “Labiofam 2014” έχει προγραμματιστεί στις 22-25 Σεπτέμβρη στο Συνεδριακό Μέγαρο στην Αβάνα, με αντικείμενο την ανταλλαγή πληροφοριών ειδικών  από διαφορετικές περιοχές και στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της νόσου, η οποία είναι η κύρια αιτία  θάνατου στο νησί από το 2012.
 

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει  παρουσίαση και συζήτηση θέσεων σχετικά με το ρόλο των  φυσικών προϊόντων στην  υγεία του ανθρώπου, την ολοκληρωμένη πρόληψη και τον έλεγχο των φορέων της νόσου, την θεραπεία και προφύλαξη σε ζώα, βιολογικά φυτοφάρμακα και βιολογικά λιπάσματα για τη γεωργία και τα καλλυντικά.



Ο José Antonio Fraga Castro, διευθυντής της Labiofam και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, δήλωσε ότι οι  συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με τη χρήση των σύγχρονων βιοϊατρικών επιστημών που εφαρμόζονται καθώς και για το έργο των  κουβανών  ερευνητών.

Οι διοργανωτές αναμένουν την   παρουσία και συμμετοχή στο Συνέδριο, ερευνητών, εκπαιδευτικών, ειδικών, τεχνικών, φοιτητών  καθώς και οργανώσεων και επιχειρήσεων  σχετιζόμενων με την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορία  φαρμάκων.


Η συνάντηση υποστηρίζεται από την Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας (PAHO), τα Υπουργεία Γεωργίας, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και το Κουβανικό Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής  “Pedro Kourí”.

Στο  προηγούμενο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το 2012,  συμμετείχαν περισσότεροι από 450 ειδικοί από 36 χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής οι οποίοι συζήτησαν   σχετικά με τα ανθρώπινα διαιτητικά συμπληρώματα, τα κτηνιατρικά  εμβόλια, τα βιολογικά λιπάσματα, τα βιολογικά φυτοφάρμακα όπως επίσης και για τα προγράμματα ελέγχου του φορέα ασθένειων όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός.

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και ένα προσωπικό άνω των 4.000 εργαζομένων, ο όμιλος  Labiofam δημιουργήθηκε με  αποστολή να διασφαλίσει την υγεία των ζώων στην Κούβα με φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικές μεθόδους.

Η εταιρεία παράγει το 98% των κτηνιατρικών προϊόντων που απαιτούνται από την εγχώρια κατανάλωση, και καθοδηγεί περισσότερα από 50 τεχνολογικά προγράμματα  για την παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων και φυτοφάρμακων στη γεωργία, και 30 στην κτηνιατρική.

Η Labiofam  παράγει βιολογικά ανοσοποιητικά, εμβόλια υιών, βακτηρίων, διαγνωστικά μέσα, κτηνιατρικά φάρμακα, βιολογικά φυτοφάρμακα,  τρόφιμα και  βιομηχανικά προϊόντα,  προϊόντα προσωπικής υγιεινής  και επιπλέον  υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα έργων  στην ανάπτυξη και την έρευνα.

Ένα  από τα θεραπευτικά εμβόλια που σχεδιάστηκε από τον όμιλο, είναι το Heber Provac", το οποίο εφαρμόζεται σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου του προστάτη πριν ο ασθενής λάβει θεραπεία με ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία.

Τοπικoί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι παρουσίασε θετικά αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πειραματικής φάσης του, σε 56 ασθενείς και επέφερε "μια σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της ζωής των ασθενών», σύμφωνα με πηγές του ιδρύματος.

Οι ασθενείς που παρακολουθήθηκαν εμφάνισαν μείωση του δείκτη του όγκου ή  του ειδικού προστατικού αντιγόνου, μείωση του προστάτη και μικρή ή μηδενική παραγωγή τεστοστερόνης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Κούβα αναφέρονται κάθε χρόνο πάνω από 2.500 άνδρες με καρκίνο του προστάτη, άνω των 60 οι περισσότεροι, και το 60% από αυτούς πεθαίνει.


Ένα ακόμα κουβανικό φυσικό προϊόν είναι το "Vidatox 30CH", μια εναλλακτική θεραπεία στην ογκολογία στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, που  αξιολογείται ότι συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών με ενδοκρανιακούς όγκους και  όγκους του παχέος εντέρου.

Το "Vidatox" (υπογλώσσιες σταγόνες) είναι το όνομα που κυκλοφορεί το "Escozul" ,το δηλητήριο του  μπλε σκορπιού, του οποίου η τοξίνη εκχυλίζεται με ηλεκτρικά ερεθίσματα και έχει  αναλγητικά,  αντι-φλεγμονώδη  και γενικότερα κατά του όγκου αποτελέσματα.

Για πάνω από 15 χρόνια,  η Labiofam διεξάγει έρευνες για να προσδιορίσει τα δραστικά συστατικά πέντε  στοιχείων με δράση κατά του όγκου (μορίων που αποτελούνται από αμινοξέα) , που του επιτρέπουν να δουλεύει για την χημική του σύνθεση και την αναπαραγωγή.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια