1 Ιουλίου 2014

Η «ομάδα του Τσε»

Διονύσης  Δεσύλλας

«Hasta la victoria siempre» ή αλλιώς «Πάντα για τη νίκη». Μια ποδοσφαιρική ομάδα διαφορετική από τις άλλες…

Πρόκειται για γνωστές προσωπικότητες από τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Και μια ποδοσφαιρική ομάδα που εκφράζεται από τις ιδέες του Τσε Γκεβάρα.  Σ’ αυτήν βρίσκουμε τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον Σάββα Κωφίδη, τον Μίμη Παπαιωάννου, αλλά και τους Βασίλη Λέκκα, Πασχάλη Τσαρούχα, τον Τάσο Κάκκο και τον Τάκη Βαμβακίδη!

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από, περίπου, τέσσερα χρόνια. Ο Τάκης Βαμβακίδης, κατά την επίσκεψή του σε ένα νησί, συνομίλησε με κάποιον ο οποίος έριξε την πρόταση. «Φτιάξε μια ομάδα στις αρχές του Τσε Γκεβάρα! Μια ομάδα που θα αναδεικνύει τα προβλήματα και θα στέλνει μηνύματα»!  Αυτό ήταν…


Τον Ιανουάριο του 2008 ο γνωστός ηθοποιός, έχοντας συμπαραστάτη τον Κωφίδη, ξεκινά την προσπάθεια και αρχίζει σιγά σιγά να στελεχώνει την ομάδα. Απευθύνεται σε προσωπικότητες, οι οποίες έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και δράσεις αλληλεγγύης. Η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή. 

Η «Hasta la victoria siempre» με σήμα τον Τσε Γκεβάρα είναι γεγονός και αρχίζει έργο…
Ταξίδι στην Κούβα για δυο φιλικούς αγώνες υπέρ πέντε Κουβανών πολιτών, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. Ταξίδι στη Ραμάλα της Παλαιστίνης, έπειτα από πρόσκληση της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Φιλικό ματς στους Λειψούς, με στόχο να καταδείξουν ότι δεν υπάρχουν άγονα νησιά, αλλά άγονα… μυαλά!

Ακόμη, φιλική συνάντηση με την ομάδα «Ένα καράβι από τη Γάζα». Ένα παιχνίδι το οποίο έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, με Ελληνες, Παλαιστίνους, Αργεντινούς και Αραβες να αγωνίζονται!  Και το «παιχνίδι» συνεχίζεται…

Το ρόστερ
Χουάν-Ραμόν Ρότσα

Σάββας Κωφίδης
Ηλίας Ατματσίδης
Σάββας Παπάζογλου
Μίμης Παπαϊωάννου
Κώστας Μουρατίδης
Στέλιος Σεραφείδης
Τάκης Παραφέστας
Γιώργος Ντράγκοβιτς
Χρύσανθος Κυριαζής
Ηλίας Κυριακίδης
Νίκος Σαργκάνης
Αντώνης Μήνου
Ηλίας Πουρσανίδης
Γιάννης Παυλίδης
Περικλής Παπαπαναγής
Γιάννης Βαλαώρας
Μιχάλης Σιμιγδαλάς
Νίκος Κορομηλάς
Tάσος Κάκος
Γιάννης Παπαθανάσης (ηθοποιός),
Τάκης Βαμβακίδης (ηθοποιός),
Πασχάλης Τσαρούχας (ηθοποιός),
Βασίλης Λέκκας (τραγουδιστής).


Την ομάδα, επίσης,  στηρίζουν οι Ανδρέας Θωμόπουλος (σκηνοθέτης), Στέλιος Μπενετάτος (πρώην δήμαρχος Νίκαιας), Γιάννης Μποστατζόγλου (ηθοποιός), Σπύρος Παπαδόπουλος (ηθοποιός),  Γρηγόρης Ψαριανός (βουλευτής) και Νίκος Μπογιόπουλος (δημοσιογράφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια