2 Ιουνίου 2014

«La Cubanada»: To νέο χρηματοδοτούμενο από τον USAID «κοινωνικό δίκτυο» για την ανατροπή στην Κούβα


O  Βορειοαμερικάνικος Οργανισμός για την Διεθνή  Ανάπτυξη ( USAID) καθώς και παρόμοιοι οργανισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούν το κοινωνικό δίκτυο La Cubanada  για την ανατροπή στην Κούβα με στόχο να δημιουργήσουν , μέσω αυτού, ένα εχθρικό περιβάλλον προς την Επανάσταση, δήλωσε ο δημοσιογράφος του Radio Reloj  Νοέλ Μαρτίνες Μαρτίνες.

Το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2011 διαχειρίζονται οι κουβανοί Clive Rudd Fernández , κάτοικος Λονδίνου και  Alexis Ferrer, κάτοικος Στοκχόλμης. Ανακοίνωσε πρόσφατα την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ώστε να βοηθήσει τους κάτοχους κινητών τηλεφώνων στο εσωτερικό της Κούβας να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν στο ιντερνετ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το La Cuba nada (H Kούβα τίποτα), “καλεί τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Κούβα να καλέσουν έναν αριθμό πού σχετίζεται με το δίκτυο, από όπου θα λάβουν ένα φωνητικό μήνυμα ,και αυτό είναι  το δόλωμα με το οποίο θα διαδώσουν τις ανατρεπτικές ιδέες που κρύβονται πίσω από το  La Cubanada”.

“Με αυτό το νέο εγχείρημα επιχειρούν να  αποκτήσουν επιρροή στους κουβανούς διακινώντας μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας ιδέες και προτάσεις που θα  δημιουργήσουν ευνοϊκό πολιτικό κλίμα  για μελλοντική δραστηριότητα. Το La Cubanada είναι η κλασσική περίπτωση του λύκου που ντύνεται πρόβατο και πρόκειται  απλά, για μια πιο ήπια παραλλαγή του γνωστού   ZunZuneo “.

 Επισημαίνεται  τέλος από τον δημοσιογράφο ότι “Oι χρηματοδότες του δικτύου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Πίσω από το δίκτυο κρύβεται η  ιστοσελίδα casiencuba.com, μια εταιρεία που εδρεύει στην Ισπανία. «Είναι βάσιμη η υποψία ότι  η πληροφοριακή ενότητα στο δίκτυο «Χορηγοί»  είναι απόλυτα κενή, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανώνυμες  οι πηγές χρηματοδότησης”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια