7 Μαΐου 2014

“Bloquerías de Mayo”




Καθώς ξεκίνησαν  στο Ολγίν- ανατολική επαρχία της Κούβας - οι γιορταστικές εκδηλώσεις του Μάη, αυξήθηκε  στα κοινωνικά δίκτυα η παρουσία θεμάτων σχετικά με το έργο των νέων καλλιτεχνών. Εκτός από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, μια ομάδα bloggers  μοιράζονταν  κάθε μέρα τις εμπειρίες τους, από την σκοπιά της προσέγγισης και συζήτησης βασικών ζητημάτων της  Κούβας του σήμερα.


Σε αυτά τα πλαίσια το event “Bloguerías de Mayo”  έδωσε την ευκαιρία σε bloggers και ακτιβιστές των κοινωνικών δικτύων να ανταλλάξουν  ζωντανά απόψεις και εμπειρίες  και παράλληλα να κρατάνε ενημερωμένους τους χρήστες του διαδικτύου για τις δραστηριότητες των εορταστικών εκδηλώσεων. Ο αρχικός σκοπός των εκδηλώσεων διατηρείται και περιλαμβάνει διαλέξεις, πάνελ και συζητήσεις για θέματα τόσο αναγκαία, όπως η συμμετοχή των νέων στο διαδίκτυο ή  η ιδεολογική συζήτηση. Αν και ακόμα, δεν έχει γίνει ένα ανοικτό  βήμα που να αυξάνονται κάθε φορά αυτοί που συμμετέχουν.

Είναι αδύνατον να μην στρέψουμε την ματιά μας  σε αυτό που γίνεται στην blogosfera ή στα κοινωνικά δίκτυα όταν προσεγγίζουμε την κουβανική πραγματικότητα.

Η Κούβα αλλάζει, και μαζί της και αυτοί που έχουν ανάγκη να μοιραστούν αυτό που σκέφτονται για να κάνουν την χώρα καλύτερη. Αυτό την δρόμο βαδίζουμε, με τις “Bloguerías de Mayo”  προτείνουμε έναν χώρο για μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση.

Την Δευτέρα ξεκινά η Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στους Πέντε  στην οποία θα συμμετάσχουν bloggers και ακτιβιστές στα κοινωνικά δίκτυα από πολλές χώρες. Απαιτώντας την απελευθέρωση του Gerardo, του Ramón και του Antonio,  οι οργανωτές καλούν να παρουσιαστεί υλικό που συνδέει την υπόθεση των Πέντε με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η πρόσκληση είναι να κατακλύσουμε τα δίκτυα με τα ποιήματα του   Antonio Guerrero, τις γελοιογραφίες του Gerardo Hernández  και τα γραπτά του René, του Fernando και του Ramón.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια